Terug naar school: veilige routes met de fiets of te voet

Op 1 september mogen veel kinderen en jongeren opnieuw voltijds naar school. Omwille van de coronacrisis wordt gevreesd dat er minder gebruik zal worden gemaakt van het openbaar vervoer om van en naar school te gaan. Veel ouders verkiezen mogelijks om hun kinderen met de wagen af te zetten in plaats van ze de bus of trein te laten nemen. Geheel begrijpelijk maar toch wil dat zeggen dat daardoor het aantal wagens in onze schoolomgevingen zal stijgen, met alle gevolgen van dien: meer onveiligheid, meer files, meer luchtvervuiling,… Het stadsbestuur van Zottegem roept dan ook op om zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Dat kan onder begeleiding van één van de ouders, of voor de iets oudere kinderen, gerust alleen.
 
De veiligste routes voor elke basisschool kan je terugvinden op de website van de Stad Zottegem: www.zottegem.be/schoolroutekaarten

Bovendien heeft het stadsbestuurd er, in samenspraak met de scholen, ook voor gezorgd dat er voldoende goede fietsenrekken beschikbaar zijn. De gloednieuwe "bikeparkers” werden vorige week bij de scholen geleverd. Op die manier is er voor elke fiets zeker een plaatsje om veilig gestald te worden in of aan de school. 

Wie te ver woont om het volledige traject met de fiets af te leggen kan er ook voor kiezen om de fietsen in de wagen te steken en te parkeren op ruime afstand van de school. Daar kan de fiets dan uit de kofferbak gehaald worden om het laatste stuk al fietsend af te leggen.

We wensen alle kinderen een mooie én verkeersveilige start van het nieuwe schooljaar!
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory