Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Succesvolle eerste editie zomerschool

25 aug 2023

Succesvolle eerste editie zomerschool


Vrijdagnamiddag studeerden 16 kleuters af aan de Zottegemse zomerschool. Twee weken lang werden ze door middel van lesjes wiskunde en Nederlands klaargestoomd voor het eerste leerjaar. Op die manier nemen ze op 1 september een vliegende start van hun schoolcarrière.

Met 16 waren ze, de kleutertjes die vrijdagnamiddag afzwaaiden aan de zomerschool. Ze werden geselecteerd door hun leerkrachten voor het twee weken durende leertraject dat door Stad Zottegem georganiseerd werd in SBS De Kleine Planeet. Elke dag werkten ze een halve dag rond onderwijsdoelen van Nederlands en wiskunde. In de namiddag gingen ze aan de slag met educatieve spelletjes.

De zomerschool was een groot succes. Onze leerkrachten selecteerden enkele kleuters van wie ze dachten dat ze gebaat zouden zijn met wat extra voorbereiding op het eerste leerjaar. Met de extra voorbereiding anticiperen we op mogelijke leermoeilijkheden, zodat de kinderen niet snel tegen frustraties aanbotsen en gemotiveerd blijven. Uiteraard kregen ze lesjes Nederlands en wiskunde, maar we zorgden ook voor voldoende ontspanning. Daarnaast trokken de kindjes ook naar de bib en naar CC Zoetegem, zodat ook hun zin voor cultuur aangewakkerd wordt. Als ik hier vandaag de trotse gezichten van de kleuters, ouders en leerkrachten zie, kan ik alleen maar concluderen dat dit een geslaagd pilootproject was. Hopelijk kunnen we de zomerschool in de komende jaren uitbreiden naar andere leeftijdscategorieën. Bij deze wil ik ook al mensen bedanken die hun schouders gezet hebben onder dit project, en een vliegende start voor de kleuters mogelijk maakten.