Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Start 2 Work in WZC Egmont

18 apr 2024

Start 2 Work in WZC Egmont


Van maandag 15 april tot 24 mei organiseert het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius Zottegem samen met Woonzorgcentrum Egmont, ‘Start 2 Work’. Het project laat afstuderende studenten een volledige afdeling overnemen, zo worden ze klaargestoomd voor hun verdere loopbaan.

IVV Sint-Vincentius gaat samen met WZC Egmont Zottegem de samenwerking aan om een Start 2 Work-project te organiseren. Van maandag 15 april tot 24 mei, nemen tien afstuderende studenten verpleegkunde de zorg en de organisatie van een afdeling in woonzorgcentrum Egmont over. Zij leren gedurende zes weken 24 uur op 24, 7 dagen op 7 het volledige reilen en zeilen van de afdeling kennen. Zij nemen niet alleen de zorgtaken over, maar participeren ook actief aan het teamoverleg, de zorgplanning, de registraties en andere. Tijdens het project worden ze uiteraard deskundig bijgestaan door de verpleegkundigen van het woonzorgcentrum om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Door actief mee te werken aan het Start 2 Work-project, zet woonzorgcentrum Egmont maximaal in op de opleiding van toekomstige verpleegkundigen en ondersteunt hen in hun leerproces.

Het project heeft als doel verpleegkundigen klaar te stomen en voor te bereiden op hun loopbaan in de zorg. We willen de kloof tussen de opleiding verpleegkunde en het werkveld verkleinen. Na zes weken in het woonzorgcentrum moet de student voldoende competenties verworven hebben om zelfstandig aan de slag te kunnen als sterke verpleegkundige met een ruime kennis van zaken. Helemaal klaar voor een toekomst in de zorg dus! De nood aan verpleegkundigen is groot en door ons woonzorgcentrum voor hen open te stellen hopen we hen een realistische en zeer sterke praktijkgerichte opleiding on-the-job te verschaffen die jonge mensen enthousiast maakt voor deze zo belangrijke job.