Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Stadionproject stand van zaken

23 jan 2024

Stadionproject stand van zaken


Het is het Zottegemse stadsbestuur menens in de realisatie van het Zottegemse stadionproject: de afbraakwerken van de oude tribune en de omheining van de atletiekpiste, zijn momenteel in volle gang.

De werken maken deel uit van de eerste fase van het stadionproject: we slopen de oude tribune en de gradins rond het terrein worden uitgebroken. Dit is nodig om de nieuwe atletiekpiste de komende maanden te kunnen aanleggen.

Aansluitend op de sloopwerken zal de firma Lesuco starten met de aanleg van een nieuwe atletiekpiste in kunststof: Deze waterdoorlatende tartan atletiekpiste tilt de sportieve mogelijkheden voor onze atletiekclubs en de recreatieve lopers in Zottegem naar een hoger niveau. De nieuwe atletiekpiste zal 768 000 euro kosten, en wordt voor 60% gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Deze eerste fase zou moeten klaar zijn tegen eind juni, net op tijd voor de start van de zomerkampen.

In een tweede fase van het stadionproject is het uitkijken naar de realisatie van de nieuwe gymhal, twee bijkomende padelterreinen, nieuwe kleedkamers en een nieuwe polyvalente zaal. Die laatste zaal zal er géén zijn voor eetfestijnen of fuiven, wel een die kan dienen voor zowel niet belijnde sporten als pilates en yoga, maar ook als expositieruimte, vergaderzaal, cursusruimte, een quiz …

21 nieuwe bezwaarschriften

Wanneer de schop in de grond gaat voor de tweede fase, is momenteel nog koffiedik kijken. Ondanks het verdwijnen van de bowling uit het eerste ontwerp, ontvingen we opnieuw 21 bezwaarschriften tijdens het openbaar onderzoek in de vergunningsfase die bij de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen lopende is. We nodigden alle bezwaarindieners inmiddels uit rond de tafel om op een constructieve manier te bekijken hoe we naar een werkbaar geheel kunnen toewerken, maar we botsten daar helaas op een muur. We betreuren dit ten zeerste, maar we kunnen vertrekken vanuit een sterk dossier. We gaan er alles aan doen om de vergunning definitief binnen te halen, in het algemeen belang van de sportieve Zottegemnaren én onze lokale sportclubs, want zij verdienen deze nieuwe infrastructuur. Tegen eind april moet de deputatie beslissen over de omgevingsvergunning van de nieuwbouw.