Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Stad Zottegem plant samen met scholen bloembollen aan bijenhotels

12 nov 2021

Stad Zottegem plant samen met scholen bloembollen aan bijenhotels


November is de ideale maand om bloembollen te planten. Stad Zottegem maakt hiervan handig gebruik om bloembollen te planten aan de bijenhotels in de deelgemeenten. Samen met de Zottegemse lagere scholen worden enkele duizenden krokussen in de grond gestoken.
 
Dinsdag 9 november was het de beurt aan de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het Sint-Barbaracollege. Zij plantten ongeveer 1.200 bloembollen! Later deze maand komen nog de bijenhotels van Sint-Goriks-Oudenhove, Erwetegem, Godveerdegem, Strijpen, Grotenberge en Oombergen aan bod. Daar zullen leerlingen van o.a. ’t Waterpleintje, de Andreasschool, Natuurschool Klavertje Vier, SBS De Smidse en VBS Grotenberge de handen uit de mouwen steken om de bloembollen te planten.

De krokussen zullen niet alleen zorgen voor een mooi zicht maar zullen ook de bijen die in het bijenhotel wonen voorzien van voedsel. Onder andere door de klimaatverandering hebben bijen het zeer moeilijk, zo komen ze bijvoorbeeld steeds vroeger in de lente uit. De krokussen zullen er voor zorgen dat de bijen al vroeg op het jaar voedsel kunnen vinden. Na het planten van de bloembollen zullen de zones ingezaaid worden met een bloemenmengsel om de bijen het hele jaar door van voedsel te voorzien.

Door de krokussen aan te kopen bij de Zottegemse imkerij De BijenVriend steunen we ook nog eens een groot herbebossingproject in Congo. Per verkocht zakje van 100 krokusbollen worden namelijk 2 bomen geplant in Congo om ook daar de strijd aan te gaan tegen klimaatverandering.
 
20211110 - Bloembollenactie_foto 1
 
Op de foto: Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het Sint-Barbaracollege druk in het weer met het planten van de bloembollen.