Stad Zottegem lanceert ludieke peukencampagne tijdens jaarlijkse braderie

Stad Zottegem bindt de strijd aan tegen sigarettenpeuken. Vanuit de middenstandsraad kwam de vraag om een sensibiliseringscampagne op poten te zetten. De diensten middenstand en leefmilieu zetten hier hun schouders onder, en tijdens het braderieweekend op 5 en 6 september lanceert stad Zottegem de peukencampagne ‘Jij bent toch geen viespeuk’. 

De velen honderden sigarettenpeuken op de grond in het centrum en aan horecazaken zijn geen fraai beeld. Het is een bijzonder grote ergernis van de vele bezoekers aan ons centrum en al zeker van de handelaars en uitbaters van horecazaken. Het is op advies van de handelaars die in de middenstandsraad zetelen dat het stadsbestuur besloot een sensibiliseringscampagne te lanceren. We starten meteen met het plaatsen van 10 peukenzuilen in het centrum. Want één peuk op de grond is er één teveel. Het opruimen ervan is een tijdrovend werk en kost de stad handenvol geld. Met 10 peukenzuilen in het centrum hebben rokers geen excuus meer om de viespeuk uit te hangen. Diegene die zich toch nog bezondigen kunnen een GAS-boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro. Er zal ook daadwerkelijk controle uitgeoefend worden door de lokale politie.

De campagne wordt afgetrapt tijdens de jaarlijkse braderie (die door de gekende omstandigheden uitzonderlijk aan het einde van de zomersolden plaatsvindt) met ludieke affichering en de verdeling van 3.000 peukenzakjes bij alle horecazaken.
 
 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory