Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Stad Zottegem en Inner Wheel slaan de handen in elkaar voor onthaalproject

25 okt 2023

Stad Zottegem en Inner Wheel slaan de handen in elkaar voor onthaalproject


Serviceclub schenkt 5000 euro om hulpbehoevende gezinnen wegwijs te maken in de stad

Serviceclub Inner Wheel Zottegem schenkt 5000 euro aan Stad Zottegem om het onthaalproject ‘Wegwijs in Zottegem’ te lanceren. Met het geld biedt de stad een informatiebrochure aan kwetsbare inwoners aan. De brochure is een kompas binnen de sociale kaart van Zottegem en wijst de weg naar de juiste instanties.

“Administratie in orde houden is geen eenvoudige opdracht, zeker niet voor hulpbehoevende gezinnen”, licht Kirsten Colpaert, voormalig voorzitter van Inner Wheel Zottegem, het project toe. “Voor zulke gezinnen is het echter heel belangrijk om te weten bij wie ze terecht kunnen en waarop ze recht hebben. We voelden dat we de stad konden helpen met het inspelen op deze nood en klopten aan bij het Sociaal Huis. Daar bleek dat er al uitvoerig over deze problematiek was nagedacht en dat er al heel wat ideeën waren. Daardoor heeft het project een snelle vlucht vooruit kunnen nemen. We zijn dus erg blij dat we de stadsdiensten financieel konden steunen en zijn dankbaar voor de fijne samenwerking. Een samenwerking die trouwens nog niet voorbij is: aangezien we enkel voor duurzame engagementen kiezen en dit project ons erg genegen is, zetten we er onze financiële vleugels onder voor drie werkjaren.”

Thematische steekkaarten met eenvoudige info

De infobrochure bestaat uit verschillende steekkaarten die opgedeeld zijn in acht thema’s: info over de sociale dienst, over wonen, werken, gezondheid, volwassenonderwijs, vrije tijd en openbaar vervoer en info voor ouders met kinderen. Elk onderdeel legt aan de hand van duidelijke vragen uit bij wie of bij welke dienst je terecht kan voor die hulpvraag. De brochure legt ook enkele begrippen en concepten eenvoudig uit, zoals de Vlaamse huurpremie, of met welke klachten je bij een dokter van wacht terecht kan.

Veel mensen raken soms de weg kwijt in alle administratie of tussen de bevoegdheden van verschillende instanties. Daarom is ‘Wegwijs in Zottegem’ zo’n belangrijk hulpmiddel: we leggen in eenvoudige taal, met logo’s en duidelijke onderverdelingen kort uit welke hulp beschikbaar is. Want in onze stad zijn er veel instanties en initiatieven die mensen op weg helpen. Zaak is om het te weten op het moment dat je er nood aan hebt. ‘Wegwijs in Zottegem’ helpt mensen door de bomen het bos opnieuw te zien. Ik ben Inner Wheel dan ook erg dankbaar voor het initiatief en de financiële steun. Dankzij hen maken we het leven in Zottegem weer een stukje gemakkelijker.