Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Uitbreiding donderdagavond- dienstverlening Burgerzaken

28 nov 2022

Uitbreiding donderdagavond- dienstverlening Burgerzaken


Wie een afspraak wil maken op de dienst Burgerzaken, zal er voortaan voor meer verschillende soorten aanvragen op donderdagavond terecht kunnen. Voor burgers die zich niet op de traditionele openingsuren konden vrijmaken, werden de verschillende diensten van burgerzaken tot op heden verspreid over donderdagavond en zaterdagvoormiddag aangeboden. Om een antwoord te bieden op de populariteit van donderdagavond, worden de loketuren op zaterdagvoormiddag voorlopig geschrapt.

We merken dat donderdagavond een populair moment is op de dienst Burgerzaken. Om de burgers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we beslist onze diensten minder gefragmenteerd aan te bieden en zetten we onze medewerkers voortaan maximaal in op donderdagavond. Dit betekent ook dat de loketuren op zaterdagvoormiddag, die traditioneel minder druk bezocht waren, voorlopig geschrapt worden. Op termijn evalueren we de efficiëntie en doeltreffendheid van de aangepaste openingsuren en bekijken we of verdere aanpassingen nodig zijn.

Efficiënte dienstverlening

De nieuwe openingsuren kaderen in het streven naar een efficiënte dienstverlening. Recent introduceerden we ook een nieuw boekingssysteem op Burgerzaken. In dit systeem zijn de afspraaktijden veel realistischer. Hierdoor zijn er veel meer afspraken mogelijk op één dag en is het voor de burger ook eenvoudiger om een vrij moment te vinden. We blijven onze werking kritisch onder de loep nemen om zo veel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn.

Praktisch

De dienst burgerzaken is open op volgende momenten:

  • Maandag: 9.00 uur – 12.00 uur
  • Dinsdag: 9.00 uur – 12.00 uur
  • Woensdag: 9.00 uur – 12.00 uur en 14.00 uur – 16.00 uur
  • Donderdag: 9.00 uur – 12.00 uur en 17.00 uur – 19.30 uur
  • Vrijdag: 9.00 uur – 12.00 uur

meer info