Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Skaters bouwen mee aan POP-UP Skatepark voor deze zomer

28 mei 2021

Skaters bouwen mee aan POP-UP Skatepark voor deze zomer


Op vraag van enkele Zottegemse skaters komt er deze zomer een POP-UP Skatepark aan de parking van het Sociaal Huis (Deinsbekestraat). Dit in afwachting van het nieuwe skatepark dat, als onderdeel van de vernieuwing van de stadionsite, zal gebouwd worden aan het speelplein ‘t Hemelrijk.

Begin dit jaar kregen we de vraag van enkele skaters of het stadsbestuur een ruimte kon aanbieden tijdens de zomer voor een tijdelijk skatepark. Via een goed uitgewerkt projectvoorstel konden we hun vraag meenemen naar de jeugdraad en werd gehoor gegeven aan hun behoefte. Het is een mooi voorbeeld van een participatieproject tussen jongeren en onze stad.
 
Trekker van de skaters en indiener van het project Jakob Merchiers duidt de nood van een skatepark in Zottegem: "Ook komende zomer zal het vrijetijdsaanbod beperkter zijn omwille van corona, de pandemie ligt jammer genoeg nog niet achter ons. Ook jongeren die zich niet aangetrokken voelen tot de traditionele sporten zullen hierdoor nog meer dan ooit verlangen naar een zinvolle tijdsbesteding in de zomervakantie. Een tijdelijk skatepark is een meerwaarde voor deze jongeren uit alle lagen van de Zottegemse bevolking.”

Er werden voor 5 000 euro nieuwe toestellen aangekocht, die samen met de skaters op zaterdag 3 juli geassembleerd worden ter plaatse. De toestellen voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en werden gekozen door de skaters zelf. "Dit skatepark moet een mix zijn van lage en gemakkelijke toestellen, gecombineerd met enkele technisch moeilijkere obstakels. Zo voelen zowel beginnende als gevorderde skaters zich aangetrokken en blijft het een uitdagende omgeving,” laat skater Merchiers nog weten. 
 
De bestaande ramps aan de parking van de Bevegemse Vijvers verhuizen ook naar het POP-UP Skatepark. Waarom het skatepark verhuist naar de parking aan het Sociaal Huis? Dat is ook op vraag van de skaters: de ondergrond daar is veel geschikter voor hen dan de parking aan de Bevegemse Vijvers omwille van hellingsgraad en ruwe ondergrond. En ook de centrale ligging is een pluspunt voor onze jongeren.

Aan de skaters werd ook gevraagd om een gebruikersreglement uit te werken dat ter plaatse zal worden opgehangen. Uiteraard verwachten we ook dat de dan geldende coronaregels gevolgd worden. 
 
We zijn bijzonder tevreden met dit succesvol project, en nodigen jongeren uit om vanaf maandag 5 juli tot en met 31 augustus naar hartelust te gaan skaten op het POP-UP Skatepark!

20210528 - POP-UP Skatepark_Skaters