Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Sinterklaas komt naar Zottegem!

17 nov 2022

Sinterklaas komt naar Zottegem!


De Sint zit vol ongeduld te wachten om naar Zottegem af te zakken. Op zaterdag 19 november maakt hij zijn intrede en trapt de Sint een maand vol activiteiten op gang. Zo staat er een ontmoeting op de planning, een voorleesnamiddag, een sinterklaasvoorstelling en een zoektocht. Ook de brieven van alle Zottegemse kinderen mogen weer gepost worden in de Hemelbus. Alle info via Zottegem.be/sinterklaas.

Op zaterdag 19 november maakt Sinterklaas zijn intrede in Zottegem. Hij komt aan om 13.37 uur in het station, en begroet na een rondrit door het centrum jong en oud vanop het stadhuis op de Markt. Vanaf 19 november tot 6 december posten alle kinderen hun briefje of kleurplaat in de Hemelbus, die dit jaar op een nieuwe locatie prijkt: de Markt. Ook is er een Sinterklaaszoektocht doorheen het centrum: de gekke Pieten hebben zich verstopt op verschillende locaties in de stad! Speurneuzen kopen vanaf 19 november een startpakket in de bib of bij Dienst Toerisme voor 2 EUR. “Deze zoektocht is een geweldige manier om onze lokale handelaars te leren kennen. De pieten verstopten zich op plaatsen waar vaak heerlijke of prachtige dingen te kopen zijn. Zo ontdekken de volwassenen ook nieuwe adresjes tijdens de zoektocht”, zegt schepen van middenstand Brecht Cassiman.

Wil je de Sint graag in het echt ontmoeten? Dan zak je op woensdag 30 november best af naar het Huis van het Kind. Samen met de collega’s van de bibliotheek worden er ook Sinterklaasverhalen voorgelezen. De komst van de Sint is en blijft een geweldige traditie in ons land. Ik ben benieuwd of de Sint mag verkondigen dat er geen stoute kinderen zijn in onze stad.

Wie meer info wil over de activiteiten, een ticket of Pietenpakket wil kopen of een vraag heeft, neemt contact op via 09 364 64 64.