Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  September is Maand van de Sportclub

24 aug 2021

September is Maand van de Sportclub


Zottegem is een echte sportstad en dat zal je geweten hebben! Er zijn ruim 30 sportclubs voor jong en oud in onze stad en meer dan 15 verschillende sporten kunnen in clubverband beoefend worden. In september zetten we graag de vele sportactiviteiten in de kijker tijdens de ‘Maand van de Sportclub’. Je kan dan bij 10 Zottegemse sportclubs terecht voor gratis proeflessen en ondersteuning.

Benieuwd welke Zottegemse clubs deelnemen aan deze actie van Sport Vlaanderen en Stad Zottegem? We zetten ze graag voor jou op een rijtje, want #sportersbelevenmeer!

Badmintonclub Zottegem

Voor wie bij badminton aan een gezapig strandspelletje denkt, vergis je niet. Het is de snelste racketsport en het vergt snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen om deze sport uit te oefenen. Bij Badmintonclub Zottegem ligt de nadruk op sportieve ontspanning, gemoedelijkheid en spelplezier. Jong of iets minder jong, beginner of gevorderde speler: iedereen die wekelijks een ontspannend of intensief avondje badminton wil spelen is welkom. Woensdagavond is de vaste badmintonavond in Zottegem. Dan trainen de jeugdspelers en spelen volwassenen onderling partijtjes dubbelspel. Kom gerust eens vrijblijvend kijken of meedoen! Meer info op www.bczottegem.be.

BBC Helios Zottegem

Is basketbal iets voor jou, of wil je het eens uitproberen? Wie weet gooi jij die perfecte driepunter of vrijworp. Onze Zottegemse basketbalclub verwelkomt alle kinderen en jongeren. Kom jouw talenten ontdekken tijdens één van de trainingsmomenten van deze club waar teamgeest en respect voorop staan. Meer info op www.bbc-helios.be.

De Dansstudio

‘Dans met je hart en je voeten zullen volgen,’ dat is de leuze van deze club waar jong (vanaf 2,5 jaar) en oud van harte welkom is. Van het onzeker kleutertje die de eerste danspasjes uitprobeert en de enthousiaste tiener met veel energie, tot personen met een mentale beperking die willen schitteren op de dansvloer en de volwassene met nood aan even ‘ontsnappen’ aan dagelijkse routine en stress. Bij deze club bouw je niet alleen aan je danspassen maar ook aan veel vriendschap en plezier. Meer info op www.de-dansstudio.be.

Helios Fitness Zottegem

Is fitness nieuw voor jou? Volg dan zeker eens een gratis proefles in deze club. De groepslessen starten elk jaar begin september en gaan wekelijks door op donderdagavond. Je kan het hele jaar door inschrijven en starten. Alle activiteiten gebeuren in groep, onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Het ruime aanbod omvat eenvoudige lessen die geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of sportieve achtergrond. Je doet mee naar eigen kunnen. Het doel is jouw lenigheid, uithouding, conditie en gezondheid te verbeteren, en dat in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer. Meer info op www.heliosfitnesszottegem.jimdofree.com.

Judoschool Zottegem

Eén van de oudere clubs in Zottegem. Na een bronzen medaille in het judo op de Olympische Spelen is het aan jou om te bewijzen hoe goed en sterk je bent op de tatami. Onder leiding van Jo de Geyter en een groep stevige judoka’s leer je de juiste grepen, worpen en klemmen. Meer info op www.judoschoolzottegem.be

Karateclub Oudenhove

Bij deze club kan je in de maand september je eerste stappen zetten in het beoefenen van karate. Met ervaren trainers en zwarte gordels in de club ben je hier op de juiste plek om aan karate te doen. Benieuwd naar meer? Breng zeker een bezoekje tijdens hun trainingsmomenten. Meer info op www.karatecluboudenhove.com.

Locomotion Ropeskipping

In deze club maken ze je met veel plezier wegwijs in alle mogelijke combinaties en oefeningen met het touw, zowel voor beginners als gevorderden. Plezier verzekerd op hun trainingen op maat. Ben je benieuwd hoe goed jij dit kan, of wil je een paar nieuwe tricks leren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een club met echte kampioenen in hun sport. Wie weet, ben jij de volgende. Meer info op www.locomotion.be.

MoveZ dansvereniging

MoveZ is een dansvereniging waar dansers zich goed voelen en samen groeien om tot mooie resultaten te komen én waar je vrienden maakt voor het leven. Ze streven ernaar het beste te halen uit elk van hun leden, en dat kan pas lukken als iedereen zich ‘thuis’ voelt in zijn of haar dansgroep. Vandaar dat ze in elk niveau afwijkingen van leeftijden toestaan. Dit wordt uitgebreid besproken bij de inschrijving en definitief beslist na de proefweken. Jazz, modern, street of ballet? Ontdek welke dansstijl jou het beste ligt. Meer info op www.dansverenigingmovez.be.

Zottegem Atletiek

Als je de Olympische Spelen gevolgd hebt, weet je ongetwijfeld wie Nafi Thiam is. Wist je ook dat al deze loop-, spring en werpnummers in deze toffe atletiekclub aan bod komen? Misschien ben jij de volgende snelle loopster of die kerel die keigoed kan verspringen. Of doe je gewoon alles graag maar weet je nog niet waar je het sterkste in bent. Met tal van gemotiveerde en ervaren jeugdtrainers helpt deze club je op weg naar de juiste disciplines. Of ben je al wat minder jeugdig maar heb je wel zin om wekelijks te lopen en aan je basisconditie te werken? Ook dan kan je hier terecht voor onder meer een ‘Start-to-run’ lessenreeks. Meer info op www.zottegem-atletiek.be.

Zwemclub Labio

Wil je graag leren zwemmen, of ben je op zoek naar enkele tips om je zwemstijl te verfijnen? Of heb je kinderen die moeten leren zwemmen of een beetje extra les kunnen gebruiken? Dan ben je bij deze zwemclub aan het juiste adres. Ook als je wilt recreatie-zwemmen met begeleiding kan je hier terecht en krijg je de nodige persoonlijke aandacht voor jouw zwemtechniek. Misschien zwem je al heel goed, en wil je je meten met andere zwemmers? De competitiezwemmers in deze club zijn echte atleten. Ze zijn terecht fier op de Belgische titels die ze jaarlijks halen. Meer info op www.zwemclubfirst.be