Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Selfmade pop-up in de bib

21 nov 2023

Selfmade pop-up in de bib


Op zaterdag 25 november wordt de bibliotheek voor één dag omgetoverd tot een gezellige marktplaats waar bezoekers naar hartenlust snuisteren tussen zelfgemaakte hebbedingen. De selfmade pop-up is geopend tussen 9 en 16 uur.

De Selfmade pop-up wordt georganiseerd door Bibliotheek Zottegem in samenwerking met Route 42. De lente-editie gaat jaarlijks door in Sint-Lievens-Houtem en nu is het de beurt aan de wintereditie in Zottegem. De pop-up markt wordt nu al een aantal jaren georganiseerd in de bibliotheek en het is steeds een groot succes. Het geeft toch wel een bijzondere sfeer. Alle creatievelingen kunnen hun creaties tentoonstellen en verkopen tussen de boeken. De perfecte gelegenheid om een uniek cadeautje te zoeken voor onder de kerstboom.

Van wenskaarten tot sensorisch speelgoed

Tijdens de pop-up bieden de verschillende standhouders een brede waaier aan artikelen aan. Onder andere handgebreide en gehaakte dekens, wenskaarten met handgetekende illustraties, keramiek, porseleinen juwelen, sensorisch speelgoed, kunstwerkjes met nespressocup … En nog zoveel meer!

Dichter bij

Jo van Driessche, publiekswinnaar van de Route 42-poëziewedstrijd 2023, nodigt passanten uit om die dag ‘dichter bij’ poëzie te komen. Hij biedt een stiltemoment tussen al die winkeldrukte, in een huiselijke sfeer brengt hij gedichten en gaat erover in gesprek met de luisteraar.

Praktische info

De Selfmade pop-up gaat door op zaterdag 25 november van 9 tot 16 uur. De bibliotheek is die dag uitzonderlijk doorlopend open. Tijdens het marktje kunnen bibliotheekbezoekers natuurlijk ook hun boeken binnenbrengen en ontlenen.