Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Samen uit, samen thuis: CC Zoetegem vliegt er terug in!

11 jun 2021

Samen uit, samen thuis: CC Zoetegem vliegt er terug in!


Hoe het allemaal begon met licht...
Het hoeft niet gezegd dat 2020/2021 een bijzonder cultuurseizoen is geweest. Een seizoen met veel vragen en antwoorden die op zich lieten wachten. Niet enkel voor de cultuurhuizen, maar ook voor het publiek, de artiesten, de boekingskantoren.  Vorig jaar kondigden de vier nabije Oost-Vlaamse gemeenten Oosterzele, Zottegem, Merelbeke en Sint-Lievens-Houtem aan dat ze hoopvol uitkeken naar de toekomst, ze benadrukten het belang van samen-zijn in deze bijzondere tijden: #allesbegintmetlicht. Met een gezamenlijke bekendmaking van hun nieuwe cultuurprogramma verlieten ze de platgetreden paden en tekenden ze het begin van een hernieuwde en verstevigde samenwerking.

Achter de schermen werd het voorbije jaar niet stilgezeten. Inplannen en herplannen konden de cultuurhuizen inmiddels als de beste, maar er werden ook nieuwe plannen gesmeed voor andere projecten. Niet enkel met de nieuwste voorstelling van Circus Ronaldo slaan ze opnieuw de handen in elkaar, ook in theaterprojecten met Larf en het Scheldeoffensief vinden ze onbewust terug de weg naar elkaar...
 
Samen thuis, samen uit.
Nu staan we hier opnieuw. Met veel zwier. Met goesting. Met open armen. 
Het is feest, schuif mee aan tafel. We kijken ernaar uit om je opnieuw te ontmoeten: wat samen thuis was, is samen uit!

GC De Kluize Oosterzele, CC Zoetegem Zottegem, Cultuurhuis Merelbeke en CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem staan te popelen om hun menu voor te stellen. Doorheen de zomer kan het publiek ontdekken wat voor lekkers er volgend seizoen geserveerd zal worden. Via een regionale nieuwsbrief kan je de gedeeltelijke onthulling stapsgewijs volgen met een apotheose (de bedeling van de seizoensbrochures) op het einde van de vakantie. Cultuurhuis Merelbeke heeft nog meer reden om te vieren. Het nagelnieuwe cultuurhuis opent op 18 en 19 september feestelijk de deuren en licht eind juni via een magazine en op de website al toe wat het nieuwe seizoen voor hen zal brengen. 

Uitzonderlijk, pas in september, gaat dan ook de gezamenlijke abo- en losse ticketverkoop van start:
  • Vanaf maandag 30 augustus staat het aanbod van alle cultuurhuizen online, in Cultuurhuis Merelbeke is dit reeds vanaf 22 juni. 
  • Op maandag 6 september om 9 uur start de abonnementenverkoop van GC De Kluize en CC De Fabriek. CC Zoetegem en Cultuurhuis Merelbeke start dan de losse en online ticketverkoop.
  • Op maandag 13 september om 9 uur start de losse en online ticketverkoop van GC De Kluize en CC De Fabriek.
De regionale samenwerking "Samen thuis, Samen uit" werd met veel liefde bereid. Laat het je smaken!
 
20210611 - CC - Samen Thuis Samen Uit_foto