Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  SABK zet 1000ste leerling in de bloemetjes

27 okt 2022

SABK zet 1000ste leerling in de bloemetjes


De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) bereikt dit academiejaar voor het eerst de magische kaap van 1000 inschrijvingen. Stefanie De Meyer, studente fotografie, was de gelukkige die de felicitaties en attentie in ontvangst mocht nemen. Het schooljaar 2022-2023 geeft nog meer reden tot feest, want SABK bestaat 50 jaar.

Nooit eerder schreven zoveel mensen zich in op de Zottegemse Academie voor Beeldende Kunst. Dat de kaap van 1000 inschrijvingen voor het eerst gerond wordt in het 50ste jubileumjaar van de academie, is een mooie toevalligheid. “Alsof het zo moest zijn”, beaamt Paul Nys, Directeur van SABK. “Dat de 1000ste inschrijving Stefanie is, maakt het plaatje helemaal compleet. Zij volgt nu al voor het vijfde jaar fotografie, een cursus uit ons aanbod voor volwassenen. Ook als kind was Stefanie al een vertrouwd gezicht op onze academie. Ik heb nog zelf aan haar lesgegeven. Erg fijn dat net zij, iemand die al jarenlang een heel mooi traject doorloopt op onze academie, onze 1000ste inschrijving is.”

Zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen waren er op de academie nooit eerder zoveel inschrijvingen als dit jaar. De stijgende lijn werd al ingezet in 2017, kende door corona een kleine terugval, maar nu wordt de trend weer stevig verdergezet. Het kunstonderwijs zit duidelijk in de lift. Dat hebben we absoluut te danken aan de onophoudelijke inzet van de leerkrachten. Niet alleen streven ze naar topkwaliteit, ze zijn er ook in geslaagd om een aangename omgeving te creëren in de academie. Het is werkelijk een plek waar iedereen zich welkom voelt, en dat vertaalt zich in steeds meer inschrijvingen.


Jubileumjaar

Dit schooljaar viert de academie ook haar 50-jarig bestaan. Om dat te vieren wordt er van 29 november tot 14 januari een tentoonstelling georganiseerd met beeldmateriaal uit de archieven van de school. Daarnaast stellen de jeugdateliers op de binnenplaats een artistieke installatie op, getiteld ‘De Feesttafel’. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 27 november om 15.00 uur.