Ronde Van Vlaanderen 2018

1 apr 2018

Op zondag 1 april wordt Vlaanderens Mooiste betwist. Ongetwijfeld wordt het opnieuw op de koppen lopen in de Vlaamse Ardennen.
Op vraag van de provinciegouverneur, bundelen we hier een aantal praktische gegevens (voor Zottegem).

Bereikbaarheid

Meer informatie over parkeermogelijkheden in Zottegem vindt u hier.

Logies

Meer informatie betreffende overnachtingsmogelijkheden in Zottegem vindt u hier.

Evenementen

Dorp van de Ronde

Zottegem is Dorp van de Ronde voor 2017, 2018 en 2019. Als wielerstad zetten we uiteraard drie jaar lang alle zeilen bij en dat niet alleen op de dag van Vlaanderens Mooiste, maar het ganse jaar.


De kasseien maken de koers

De kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat spelen een prominente rol in het parcours van de Ronde en zetten Zottegem als wielerstad op de kaart. Die kasseien vormen de rode draad, met als slogan "De kasseien maken de koers”.
Met spandoeken aan het begin van de kasseistroken maken we dat alvast op zondag 1 april opnieuw duidelijk. Een detachement Romeinse legionairs groet de renners in de Paddestraat, een initiatief van het provinciaal archeologisch centrum Velzeke.

De Koers es dor

De Platte Choco’s, nu al een legende in Zottegem, hebben een speciaal Zottegems Rondelied gecomponeerd. ‘De Koers es dor’ wordt ook dit jaar en hopelijk langer een hit.

De Kleine Flandrien

 
 
De Kleine Flandrien blijft een vast ingrediënt van Zottegem, Dorp van de Ronde.  Het is onze sympathieke mascotte en wordt ook gebruikt als logo.
De Kleine Flandrien’, moet kinderen, ouders en grootouders warm maken voor de koers. Hij is eigenlijk wie we diep van binnen allemaal zijn: een klein jongetje dat droomt om ooit Vlaanderens mooiste te winnen.” De kleine Zottegemse wielerheld werd getekend door striptekentalent, Kristof Berte.

Er werd een Kleine Flandrienroute uitgewerkt. Een fietsroute voor gezinnen met (kleine) kinderen, met vertrek en aankomst aan de dienst Toerisme. Er is een route van goed 12 km, met de Paddestraat en er is een uitbreiding van een 6-tal km richting Bijloke.  Bij de route hoort een handig kaartje, maar ze is ook bewegwijzerd met De Kleine Flandrien-pijltjes.
Op de dienst Toerisme kunt u een bevoorradingszakje aanschaffen, met het routeplan en  De Kleine Flandrien-drinkbus. Het kost u slechts twee euro.

De Kleine Flandrien-kleurplaten worden ruim verspreid in de scholen en bij de Zottegemse Middenstand. Voor al wie een eetfestijn organiseert hebben we De Kleine Flandrienonderleggers. Ze zijn gratis af te halen op de dienst Toerisme. Heeft u grotere hoeveelheden (500 of meer) nodig dan geeft u best een week vooraf een seintje (toerisme@zottegem.be of 09 364 64 64).
Op de dienst Toerisme kunt u ook een de Kleine Flandrien- affiche "Zottegem verwelkomt de Ronde” ophalen. Hang ze voor uw venster en laat onze stad koers ademen.

Dit jaar komt De Kleine Flandrien ook echt tot leven! Onze kleine wielerheld zal ook als mascotte rondlopen tijdens Vlaanderens Mooiste, in een unieke De Kleine Flandrien-outfit!

De kleine Flandrien broodzak
Vanaf 12 maart verpakken verschillende Zottegemse bakkers hun groot rond brood in een speciale De Kleine Flandrien-verpakking. U kunt de broodzak op uw hoofd zetten of knip er de ogen uit en bekijk de koers door de ogen van De Kleine Flandrien. Massaal doen tijdens de doortocht!

Champagne

Er worden opnieuw 300 flessen exclusieve champagne op de markt gebracht met de tweede speciale "Zottegem Dorp van de Rondekroonkurk’. Te koop op de dienst Toerisme aan 20 €/fles en 130€/karton.

Vlaanderens Mooiste op groot scherm. Zondag 1 april

 
Zondag 1 april is een wielerhoogdag en die gaan we samen vieren. Samen met een aantal horeca uitbaters, verenigd in Lamoral Music City Zottegem, toveren we de Markt om tot het Zottegemse Rondedorp.
Van 9 tot 11 uur kunt u er genieten van een gratis ontbijt. Croissants, koeken en koffie en fruitsap.  Iedereen is welkom, maar om praktische redenen geeft u het best vooraf een seintje op toerisme@zottegem.be.
Van 11 tot 12 kunt u genieten van de Platte Choco’s, zij brengen live hun Rondelied.
Op de middag en dat voor de rest van de dag kunt u ter plekke een hapje eten en een glas drinken en na de aankomst omstreeks 16.30 zorgt DJ S-SOUNDvoor een knaller en dat tot 10 uur ’s avonds.
Op groot scherm hoeft u niets te missen van de Ronde, mét de startuitzending. Het wordt twee keer drummen voor de koers: om 10.55 uur passeren de Junioren, om 11.50 uur de Dames en omstreeks 12.40 uur wordt het drummen om de Eliterenners aan te moedigen.
Het worden ongetwijfeld kippenvelmomenten.

Ook op 1 april

Velzeke. Penitentenlaan. Volksfeest met Ronde op groot scherm.
Velzeke. Paddestraat. Drankenstand Radio Mfm.
Godveerdegem. Godveerdegemstraat. Cupcakes en appelsap.

Contactinfo

Website Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen


 


Toerisme

Stadhuis
Markt 1, 9620 Zottegem
09 364 64 64
toerisme@zottegem.be
 
Openingsuren
  • maandag: gesloten
  • dinsdag: 9.00 - 12.00 u. / 13.00 - 16.00 u. enkel op afspraak
  • woensdag: 9.00 - 12.00 u. / 13.00 - 16.00 u.
  • donderdag: 9.00 - 12.00 u. / 13.00 - 16.00 u. 
  • vrijdag: 9.00 - 12.00 u. / 13.00 - 16.00 u. enkel op afspraak
  • zaterdag: 9.00 - 12.00 u. / 13.00 - 16.00 u. 
  • zondag: geslotenContactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory