Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Rode Kruis lanceert nieuwe pleisteractie

20 apr 2023

Rode Kruis lanceert nieuwe pleisteractie


Verkoop van 20 april tot 4 mei

De bekende stickeractie van het Rode Kruis werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het Rode Kruis verkoopt de komende twee weken pleisters in Vlaanderen. Een pleister kost tien euro, de opbrengst gaat rechtstreeks naar de lokale Rode Kruisafdeling van Zottegem.

Dag in dag uit biedt het Rode Kruis belangeloos hulp, ook in Zottegem. Onder meer door met goed opgeleide hulpdienstvrijwilligers en een uitgeruste hulppost aanwezig te zijn op evenementen, door opleidingen eerste hulp te organiseren en klaar te staan om bijstand te verlenen bij ongevallen en rampen. Om deze werking verder te zetten, moeten er natuurlijk voldoende inkomsten zijn. Daarom organiseert het Rode Kruis ook dit jaar een actie. Ze stappen af van de bekende stickeractie en kiezen nu voor een pleisteractie volledig in smurfenthema.


Verkoop in Zottegem

De pleisteractie loopt van donderdag 20 april tot en met donderdag 4 mei. Op heel wat locaties zoals parkings van supermarkten, het station en de wekelijkse dinsdagmarkt, verkopen de vrijwilligers pleisters. De actie van het Rode Kruis is een echte traditie in Vlaanderen. De traditie wordt na 61 jaar weliswaar in een nieuw jasje gestoken. Ik kocht vandaag als eerste Zottegemnaar de nieuwe pleister in smurfenthema van vrijwilligers Wim en Debbie. Hopelijk volgen de Zottegemnaren mijn voorbeeld zodat we massaal onze lokale afdeling steunen. Ik wil alle vrijwilligers van het Rode Kruis bedanken voor hun dagelijkse inzet. Dankzij het Rode Kruis kunnen we ons Zottegem vol trots een evenementenstad noemen, want bij elk evenement zorgen zij voor de veiligheid van al onze burgers.