Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Renteloze lening Bebops

20 feb 2023

Renteloze lening Bebops


Lening van 150 000 euro zorgt voor verbouwing cafetaria, kleedkamers en douches

Het stadsbestuur keurt de aanvraag van Bebops, de Zottegemse base- en softballclub, voor een renteloze lening goed. Daarmee investeert de sportclub in zijn infrastructuur: dankzij de lening worden kleedkamers en douches voor de sporters gebouwd en wordt de cafetaria uitgebreid.

30 jaar geleden, toen Bebops nog 25 leden telde, bouwde de club een chalet die dienst deed als kantine en berging. Anno 2023 telt de club 140 leden en barst de chalet al enige tijd uit zijn voegen. Stad Zottegem leent de sportclub 150 000 euro om hun geliefde chalet te verbouwen en aan te passen aan het huidige ledenaantal.

De chalet heeft op dit moment een oppervlakte van 84 m². Dat wordt uitgebreid naar 162 m². De extra ruimte wordt ingenomen door de komst van kleedkamers en douches. Daarnaast blijft het gebouw ook nog altijd dienstdoen als kantine en opbergruimte. De start van de verbouwing staat gepland begin oktober, wanneer het base- en softballseizoen erop zit, en wordt afgerond voor de start van het nieuwe seizoen in maart 2024.

We zijn blij dat we de sportclub een duwtje in de rug kunnen geven dankzij deze renteloze lening. De aanvraag van Bebops voldeed aan alle voorwaarden, zo legden ze een realistisch afbetalingsplan voor en vestigden ze ook een hypotheek ten voordele van de stad. Na ook nog een positief advies van de bouwcommissie kan Bebops nu uitkijken naar hun nieuwe thuishaven.

Bovendien vaart onze eigen sportdienst er ook wel bij. De sportdienst is al langer vragende partij voor extra douches en kleedkamers aan het basebalveld en Finse piste. Daarom investeren we vanuit de stad ook in de sanitaire blok die geïntegreerd wordt in het clubhuis. Zo kunnen naast Bebops ook andere verenigingen een beroep doen op de infrastructuur. De samenwerking met Bebops levert dus de ideale oplossing voor het algemene tekort aan douches. Een mooi voorbeeld van hoe stadsdiensten en verenigingen elkaar kunnen ondersteunen!