Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Renovatie stedelijke ontmoetingscentra: Investering in stedelijk patrimonium én ruimte voor ontmoeting

11 feb 2021

Renovatie stedelijke ontmoetingscentra: Investering in stedelijk patrimonium én ruimte voor ontmoeting


11.02.2021
 
De opwaardering van het stedelijk patrimonium is één van de prioriteiten van het stadsbestuur. Hierbij komen ook de stedelijke ontmoetingscentra aan bod. De ontmoetingscentra – er zijn er in totaal 8 in Zottegem – zijn veel meer dan ‘een gebouw’. Het zijn belangrijke ontmoetingsruimtes waar inwoners en verenigingen kunnen samenkomen, en waar het sociale leven en de verbondenheid kan bruisen.
 
De stedelijke ontmoetingscentra verdienen een grondige opknapbeurt. Het stadsbestuur wil daar de komende jaren ook echt werk van maken en ze stelselmatig renoveren. Er werd gekozen om te starten met het OC Velzeke omdat dit centrum het meest gebruikt wordt. Voor de coronacrisis was het elk weekend verhuurd, een logische prioriteit dus. Volgende is het OC Strijpen, dat ook dit jaar nog grondig wordt gerenoveerd.

De afgelopen weken en maanden werd hard gewerkt om het OC Velzeke om te toveren tot een echt pareltje: er is een nieuwe keuken geïnstalleerd, een nieuwe vloer gelegd, alles werd opnieuw geschilderd, … Een leuke, nieuwe eyecatcher is een groot krijtbord waarop de toeristische trekpleisters in de kijker gezet worden. Voor de creatieve invulling hiervan ging de stedelijke kunstacademie (SABK) aan de slag. Zo een krijtbord komt er trouwens in elk OC om de troeven van elke deelgemeente onder de aandacht te brengen.

De renovatie van de OC’s is een belangrijke stap in de opwaardering van het stedelijk patrimonium, en in het beschikbaar stellen van ruimtes voor ontmoeting en samenwerking. Het zijn plaatsen waar talloze verenigingen, scholen en inwoners terecht kunnen voor culturele en sociale activiteiten. Ook voor de seniorenbewegingen zijn de OC’s van groot belang bij het realiseren van hun taak in het bestrijden van vereenzaming.

Momenteel zijn de OC’s omwille coronamaatregelen gesloten maar zodra het virus onder controle is en samenkomen mag, kunnen de deuren terug open. We kijken er naar uit, zodra het terug veilig kan, om de Zottegemnaar te verwelkomen in het vernieuwde ontmoetingscentrum Velzeke!