Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Renovatie stadhuis: stand van zaken

6 mei 2022

Renovatie stadhuis: stand van zaken


Enkele weken geleden werd gestart met de volgende fase voor de renovatie van het Zottegemse stadhuis op de Markt. Oorspronkelijk was het voorzien om de dakgoten te renoveren en te schilderen. Het dak zelf zou in een latere fase aangepakt worden.

Na opbouw van de stelling werd echter vastgesteld dat de staat van het leien dak te sterk was achteruit gegaan de voorbije twee jaar. Na overleg met de architect en de erfgoedconsulente van het Agentschap Onroerend Erfgoed besliste het stadsbestuur om niet langer te wachten en het dak nu al te renoveren.

Om de nodige financiering voor deze meerwerken rond te krijgen, werd ondertussen een extra subsidie aangevraagd bij de Vlaamse Overheid. Het stadsbestuur wacht nu op goedkeuring van deze extra erfgoedpremie om de werken te kunnen hervatten. Hoe lang dit exact zal duren, is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen. Het is uiteraard de bedoeling om ons mooie stadhuis zo snel mogelijk in haar oorspronkelijke staat te herstellen zodat elke Zottegemnaar terug kan genieten van ons lokale erfgoed.