Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Renovatie ontmoetingscentra: nu ook OC Strijpen vernieuwd

27 sep 2021

Renovatie ontmoetingscentra: nu ook OC Strijpen vernieuwd


Het stadsbestuur zet de opwaardering van de stedelijke ontmoetingscentra verder. Na de renovatie van het OC in Velzeke begin dit jaar, werd het OC van Strijpen grondig vernieuwd. Nu het verenigingsleven terug tot leven kan komen, zijn dit belangrijke ontmoetingscentra waar talloze verenigingen, scholen en inwoners terecht kunnen voor culturele en sociale activiteiten.
 
Het stadsbestuur zet in op het stelselmatig renoveren van de stedelijke ontmoetingscentra. Er werd begonnen met meest gebruikte OC, dat in Velzeke, begin dit jaar. Als tweede in de rij is nu het ontmoetingscentrum in Strijpen onder handen genomen
.
Het OC in Strijpen kreeg een grondige opknapbeurt: er zijn nieuwe vloeren gelegd en alles is opnieuw geschilderd. Er werd een nieuwe keuken geïnstalleerd en ook de toiletten zijn vernieuwd. In een laatste fase wordt de tuin aangepakt zodat het er aangenaam vertoeven is voor kinderen om buiten te spelen tijdens de vele babyborrels en eetfestijnen die er plaatsvinden.

Na de moeilijke coronamaanden komt het sociale leven gelukkig weer op gang en merken we dat steeds meer en meer inwoners en verenigingen gebruik maken van onze ontmoetingscentra. Tot op heden zijn dus al twee centra volledig gerenoveerd. Binnenkort worden ook OC van Sint-Goriks-Oudenhove en het OC Sint-Maria-Oudenhove aangepakt. We bepalen steeds welk ontmoetingscentra als volgende aan de beurt is op basis van renovatienood en bezettingsgraad.