Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Regio Vlaamse Ardennen wil mening van jongeren horen voor lokale verkiezingen

25 mrt 2024

Regio Vlaamse Ardennen wil mening van jongeren horen voor lokale verkiezingen


De jeugddiensten van de regio Vlaamse Ardennen, onder wie ook de jeugddienst van Stad Zottegem, lanceren #wapeisdegij?, een grootschalige digitale jongerenbevraging. Hiermee willen de jeugddiensten inzicht krijgen in de leefwereld van jongeren tussen 12 en 26 jaar, als voorbereiding op de lokale verkiezingen op 13 oktober.

De jeugddiensten van Zottegem, Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem en Zwalm bundelen de krachten om te weten wat er leeft bij de Zuid-Oost-Vlaamse jeugd. Op die manier kunnen jongeren in aanloop naar de verkiezingen aan de toekomstige besturen laten weten wat zij belangrijk vinden in hun stad en streek.

Onze jeugddienst probeert nauw betrokken te zijn bij de levens van de lokale jongeren. Met #wapeisdegij? zorgen ze ervoor dat jongeren zeker gehoord worden. Daarom wil ik alle scholen in de regio oproepen om de bevraging te integreren in studiemomenten, levensbeschouwelijke vakken of geschiedenislessen. Want hoe meer deelnemende scholen en jongeren, hoe beter de jeugddienst het advies voor de komende beleidsploeg kan onderbouwen. Jongeren kunnen uiteraard ook individueel deelnemen. Alle resultaten worden anoniem verwerkt.

De jongerenbevraging is terug te vinden op zottegem.be/wapeisdegij.