Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Randactiviteit BK Wielrennen

13 mrt 2024

Randactiviteit BK Wielrennen


Op zondag 23 juni vindt het BK Wielrennen plaats in Zottegem. Eerder werd al een organisator aangesteld om het officiële fandorp op de Markt uit te baten. Om ook de randactiviteiten langs het parcours in goede banen te leiden, moeten initiatiefnemers een aanvraag indienen. Dat kan nog tot en met 14 april.

Het BK wordt een grote gebeurtenis voor Zottegem. We weten dat veel Zottegemnaren barsten van enthousiasme om hieraan hun steentje bij te dragen en aan het broeden zijn op activiteiten. Om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct georganiseerd wordt, moet elke randactiviteit gemeld worden. Initiatiefnemers die de wielerfans een hapje, drankje of activiteit langs het parcours willen aanbieden, kunnen dat nog tot en met 14 april melden en een vergunningsaanvraag indienen.

Pittig parcours

Het BK Wielrennen voor mannen en vrouwen start op 23 juni in Sint-Lievens-Houtem. Na een passage door Herzele strijden de renners en rensters verder voor het Belgische truitje in Zottegem. De vrouwen rijden 120,5 km door de Vlaamse Ardennen, de mannen krijgen 216,7 km voorgeschoteld. Met stevige hoogtemeters en enkele wereldberoemde kasseistroken staat de profs een pittig parcours te wachten.

Praktisch

Het evenementenformulier en het burgemeesterbesluit met alle voorwaarden waaraan de randactiviteiten moeten voldoen, zijn terug te vinden op zottegem.be/bkwielrennen.

Initiatiefnemers van randactiviteiten langs het parcours moeten dit voor 14 april melden bij de diensten Secretariaat en Veiligheid. Dit kan door het evenementenformulier via mail te bezorgen aan secretariaat@zottegem.be en veiligheid@zottegem.be. Activiteiten die na 14 april gemeld worden, worden niet toegelaten.

Je kan het volledige parcours bekijken op bkzottegem.be.