Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Pop-up speelplein op marktplein brengt Zottegem in staycation modus

6 apr 2021

Pop-up speelplein op marktplein brengt Zottegem in staycation modus


Als ouder een terrasje doen terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen: het kan deze zomer niet alleen aan de Bevegemse Vijvers, maar ook op het Zottegemse marktplein. Van begin juli tot eind september tovert het stadsbestuur een deel van de autovrije markt om tot een pop-up speelplein. Leuk voor de kinderen, een opsteker voor de horeca en een meerwaarde in tijden van staycation!
 
Het idee voor een pop-up speelplein in het hart van de stad, leefde al langer bij de stadsbestuur, maar diende door de uitbraak van de corona pandemie, vorig jaar on hold gezet te worden. Uitstel bleek geen afstel, want van 5 juli tot 30 september zal het eerste pop-up speelplein de Zottegemse markt sieren. Het eerste, want het is de bedoeling dat we dit pop-up verhaal nog twee maal herhalen de komende jaren.

Het wordt een constructie van 8 op 10 meter, beveiligd door een zandbak als ondergrond, met daarin speeltoestellen met verschillende spelprikkels: kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen er klimmen, hangen, glijden of rusten. Met het pop-up speelplein wil het stadsbestuur het centrum aantrekkelijker maken voor gezinnen en de omliggende handels- en horecazaken een boost geven na een uitputtend coronajaar.

Naast het wandel- en fietstoerisme in Zottegem past een levendig centrum natuurlijk in het staycation verhaal, waar we willens nillens op lijken af te stevenen. Een vakantiegevoel creëren in eigen stad, daar dragen initiatieven als dit pop-up speelplein zeker toe bij. Het speelplein zal trouwens niet conflicteren met de ruimte die nodig is voor andere activiteiten.
 
Aan elk pop-up verhaal komt natuurlijk een einde, maar de gedane investeringen hebben een dubbel effect want na drie maanden zomerpret zal het pop-up speelplein verhuizen van de markt naar een van de vele stedelijke speelpleintjes: daar krijgen de speeltoestellen na de zomer hun nieuwe vaste stek. Zowordt in één adem werk gemaakt van de vernieuwing van de bestaande speelpleintjes.