Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Politie rolt bendes fietsendieven op

31 aug 2023

Politie rolt bendes fietsendieven op


Het voorbije jaar werden in Zottegem heel wat inspanningen geleverd om fietsendiefstallen tegen te gaan. En dat werpt zijn vruchten af: eind juni rekende de politie een internationaal actieve fietsendievenbende in aan het station van Zottegem. Begin deze week sloeg de politie opnieuw twee fietsendieven in de boeien.

Het voorbije jaar hebben we grote inspanningen geleverd om fietsdiefstallen in onze stad tegen te gaan. Zo lieten we de muur van de fietsenstalling aan de achterkant van het station afbreken, zodat er meer sociale controle is. Daarnaast plaatsten we een mobiele camera aan de achterkant van het station. Dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt, blijkt al uit de cijfers van 2022: die tonen aan dat er minder fietsdiefstallen waren dan in het jaar daarvoor. Nu hebben we ook op korte termijn twee actieve bendes van straat kunnen halen, waarvoor ook mijn oprechte dank aan onze politiediensten. Dankzij hun snelle interventie en het camerasysteem van de NMBS hebben we enkele diefstallen kunnen vermijden.

"Eind juni hebben we inderdaad een bende ingerekend aan het station van Zottegem”, bevestigt Tom De Saveur, korpschef van Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. “Zij stonden klaar op het perron om met twee pas gestolen fietsen de trein richting Brussel te nemen en zijn mogelijks te linken aan meerdere fietsendiefstallen in binnen- en buitenland. Begin deze week tipten de veiligheidsdiensten van de NMBS ons dat er opnieuw enkele fietsendieven vanuit het station van Denderleeuw onze richting uitkwamen. Ook hen hebben we bij aankomst in Zottegem ingerekend. De twee verdachten werden dankzij een snelle interventie van de politie zelfs op heterdaad betrapt en onmiddellijk gearresteerd. Zij werden ter beschikking gesteld van de gerechtelijke overheid.”