Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Parkeergeleidingsplan wijst weg naar centrumparkings

24 nov 2023

Parkeergeleidingsplan wijst weg naar centrumparkings


Vanaf maandag 27 november vinden bezoekers aan het Zottegemse centrum eenvoudig hun weg naar de dichtstbijzijnde parking. Nieuwe parkeergeleidingsborden langs de invalswegen duiden de weg naar de centrumparkings aan. De borden zorgen voor een vlottere mobiliteit, minder zoekverkeer en minder parkeerdruk.

Langs de invalswegen richting het centrum verschijnen eerstdaags parkeergeleidingsborden die bezoekers aan het centrum de weg wijzen richting de parkings. Op de Heldenlaan, de Buke, de Elenestraat, de Sint-Andriessteenweg, de Meerlaan en de Godveerdegemstraat komen grote overzichtsborden met de dichtstbijzijnde centrumparkings. Wanneer bestuurders hun weg verderzetten, geven kleinere borden de richting van de afzonderlijke parkings aan. Voor de gelegenheid kregen de acht centrumparkings ook een officiële naam: parking Bib, Muze, Deinsbeke, Academie, Sanitary, Vesten, Nijverheid en Oud College.

Met de parkeergeleidingsborden zorgen we voor een vlottere mobiliteit in en rond ons stadscentrum. Mensen die Zottegem minder goed kennen, vinden op deze manier beter hun weg naar de voor hen best toegankelijke parkings. Zo creëren we minder parkeerdruk en zoekverkeer. Duidelijkheid staat centraal in het parkeergeleidingsplan: we kozen voor eenvormige en duidelijke signalisatie en transparante naamgeving van de parkings. Op die manier vereenvoudigen we de parkeerroute van automobilisten vanaf de invalswegen naar de meest geschikte en dichtstbijzijnde parking, zonder het centrum te doorkruisen.

Het stadsbestuur voerde de laatste jaren heel wat aanpassingen door op vlak van parkeerbeleid. Daarbij hielden we steeds rekening met de bereikbaarheid van de lokale middenstand. Denk bijvoorbeeld aan de Shop&Go-plaatsen, die een kort bezoek aan ons centrum vereenvoudigen. Het nieuwe parkeergeleidingsplan zorgt ervoor dat bezoekers makkelijker hun weg naar het centrum vinden, zonder de mobiliteit en de parkeerdruk er verhogen. De kerstshopping is alvast een ideaal moment voor bezoekers om het nieuwe geleidingsplan te ontdekken!