Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Oproep: indienen aanvraag randactiviteiten Ronde van Vlaanderen 2022

22 dec 2021

Oproep: indienen aanvraag randactiviteiten Ronde van Vlaanderen 2022


Het lijkt nog veraf en met de epidemiologische-situatie weet men uiteraard nooit, maar toch is het nu reeds uitkijken en voorbereiden voor de Ronde van Vlaanderen editie 2022. Zondag 3 april wordt dan hopelijk terug een hoogdag voor elke wielerliefhebber in Zottegem. Voor het vijfde jaar op rij zal de Ronde van Vlaanderen voor heren elite, de dames elite en mogelijks ook de junioren heren de Egmontstad doorkruisen. Wie die dag graag een commerciële of publicitaire randactiviteit organiseert, moet voor 25 februari 2022 een aanvraag indienen.
 
We hopen van ganser harte dat op 3 april opnieuw duizenden toeschouwers in onze stad van de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen een volksfeest zullen maken en dat inwoners, verenigingen en bedrijven speciale randactiviteiten op touw zetten. Die randanimatie en feestgedruis vragen natuurlijk enige voorbereiding en coördinatie.
 
De Ronde van Vlaanderen brengt ieder jaar een massa volk op de been, ook in Zottegem. Met iconische kasseistroken als de Paddestraat en de Lippenhovestraat in het parcours is Zottegem een belangrijk onderdeel van de Ronde, letterlijk en figuurlijk als poort naar de strijd in de Vlaamse Ardennen. We zijn fier dat we onze stad in de kijker kunnen zetten en hopen er een groot feest van te maken. We zijn ervan overtuigd dat heel wat Zottegemnaren van de gelegenheid gebruik willen maken om langsheen het parcours een randactiviteit te organiseren. Maar om alles in goede banen te leiden en de veiligheid tijdens de festiviteiten te garanderen is er wel een meldings- en vergunningsplicht voor deze activiteiten nodig.

Zo moeten volgens de diensten van de gouverneur van Oost-Vlaanderen alle activiteiten die in het kader van de Ronde op private eigendom doorgaan en voor iedereen vrij toegankelijk zijn, hetzij gratis, hetzij tegen betaling, bij de stad gemeld worden voor 25 februari 2022

Voor activiteiten die doorgaan op openbare weg of openbaar domein moet daarenboven voor 25 februari 2022 een vergunning aangevraagd worden. De aanvraag of melding kan per email naar secretariaat@zottegem.be of schriftelijk gericht aan: Stad Zottegem, Secretariaat, AC Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem. Aanvraagformulieren voor een activiteit of evenement zijn te vinden op www.zottegem.be/aanvragen.

Het parcours

Het parcours zal – onder voorbehoud van wijzigingen van de organisatie – hetzelfde  zijn als vorige edities. Het peloton zal Zottegem binnenrijden langs de Leenstraat, door Grotenberge rijden langs de Grotstraat en de Grotenbergestraat en Zottegem centrum doorkruisen langs de Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat en via het Stationsplein en de Stationsstraat naar de Markt en de Heldenlaan. Nadien buigt het parcours af op de Elenestraat om naar Velzeke te rijden via de Lippenseweg, de Lippenhovestraat, de Beugelstraat en het Romeins Plein. Tot slot doen de renners de Paddestraat, slaan ze af in de Ruddershovestraat en rijden ze via de Provinciebaan Zottegem uit richting Zwalm.