Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Openspelendag is terug!

28 mrt 2022

Openspelendag is terug!


Nieuwe locatie: Festivalweide Bevegemse Vijvers 

Na twee alternatieve corona-edities is de traditionele Openspelendag helemaal terug. Het jaarlijkse buitenpretpark laat meer dan duizend kinderen en jongeren genieten van een deathride, bumpercars, klauterbanen, een peuterdorp en zoveel meer. De festivalweide wordt op paasmaandag 18 april omgetoverd tot het grootste pop-up pretpark uit de streek. 

Toen we van start gingen met de voorbereidingen, zaten we nog in volle coronatijd. Om zeker te zijn dat de Openspelendag wel op de bekende manier kan plaatsvinden, kozen we dit jaar voor een andere locatie. De Festivalweide aan de Bevegemse Vijvers biedt een zee van ruimte. Zo konden we indien nodig inspelen op eventuele maatregelen. 

Er staan heel wat nieuwe attracties op het programma. Een van de topattracties wordt ongetwijfeld de bumpercars. In een reuze rijdende bal bots je tegen anderen. Wie graag de adrenaline opzoekt kan zich uitleven op de deathride, spacebikes, een reusachtige klimmuur, mega adventure baan en spidertoren. Ook de allerkleinsten zijn welkom in een peuterdorp met tal van activiteiten. Om 17.30 uur wordt de speelse namiddag afgesloten met Jeuk Meespeeltheater en hun Jajajoepie Kidsparty: een fonkelnieuwe, stomende en keileuke kinderfuif. Mister Jan Pladijs en DJ Franky Forel zorgen voor licht, rook en muziek en brengen hun danseres en zotte doos Sabrina mee.

Zoals steeds maken we van de Openspelendag een duurzaam evenement. We zorgen voor verschillende afvaleilanden waar je zelf je afval recycleert en bannen zoveel mogelijk plastic. Alle vrijwilligers drinken uit herbruikbare drinkflessen, drankjes voor bezoekers worden geschonken in herbruikbare bekers en de sleutelhanger die je cadeau krijgt is gemaakt van hout.
  

Praktisch 

Wanneer: Paasmaandag 18 april 2022, van 13.30 uur tot 18.00 uur
Waar: Festivalweide Bevegemse Vijvers 
Leeftijd kids: 4 tot 15 jaar 
Prijs: 5 EUR, inclusief: sleutelhanger, ijsje en water

Wie de wachtrij aan de kassa wil vermijden kan vooraf inschrijven via Webshop.zottegem.be, of op afspraak bij de jeugddienst (Bevegemse Vijvers). 
 
Openspelendag 2022 affiche