Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Openspelendag : dit jaar op 21 juli!

10 jun 2021

Openspelendag : dit jaar op 21 juli!


De Openspelendag vindt traditioneel plaats op de laatste zondag van de Paasvakantie maar wegens welgekende omstandigheden was dit niet mogelijk. De Jeugddienst zat echter niet stil en ging aan de slag om de kinderen in Zottegem toch een "pretpark voor een dag” aan te bieden, zij het dan een beetje anders dan anders. Het wordt een alternatieve editie, die plaatsvindt op de nationale feestdag, op verschillende locaties in Zottegem.
 
Verspreid over zes buurtspeelpleintjes zullen per leeftijd twee attracties voorzien worden waarop kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. We beslisten om deze editie van de Openspelendag gratis aan te bieden, en zo alle kinderen deze zomer te laten genieten van een pretparkervaring in eigen stad. 

Om de Openspelendag veilig te kunnen organiseren, worden de attracties over verschillende locaties verspreid, en zijn ze vrij toegankelijk van 14 uur tot 17 uur. Op ieder speelterrein zullen vrijwilligers aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.
 
Leeftijd 4 tot 6 jaar
  • Speelplein Ten Berg: Jump & Play trailer + Safari Multi Play
  • Speelplein Bevegem: Kindermolen Ladybugs + Peutertuin Jungle
 
Leeftijd 7 tot 9 jaar
  • Speelplein ‘ t Hemelrijk: Bumpercars + Monkey Jungle Battle
  • Speelplein De Lelie: Speed Tubing + Trampoline veld
 
Leeftijd 10 tot 12 jaar
  • Speelplein Pieter Magermanplein: Death ride + Voetbalschijf
  • Boomgaard Beislovenpark: Klimwand `The Rock’

Om praktische redenen is het niet mogelijk om op alle terreinen toiletten te voorzien maar wel op het speelplein Ten Berg, Bevegem en Hemelrijk. De vrijwilligers van het jeugdhuis De Muze stellen hun terras ter beschikking tussen 14 uur en 17 uur en ook daar zijn toiletten aanwezig. Uiteraard vragen we aan alle bezoekers om rekening te houden met de op dat moment geldende coronaregels, door bijvoorbeeld naar een ander speelplein te gaan mocht het even te druk zijn.

We nodigen iedereen uit om er een leuk uitstapje van te maken. Genieten van een vrije dag, speelplezier voor de kinderen, én op stap in ons mooi Zottegem, de ideale combinatie voor een feestdag! Ook roepen we op om de auto zoveel mogelijk thuis te laten. Op Jonginzottegem.be vind je binnenkort een plannetje met wandel- en fietsroutes naar de verschillende speelterreinen.
 
20210610 - Openspelendag 2021_foto