Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Op zoek naar onze #groeihelden in Zottegem!

9 jul 2021

Op zoek naar onze #groeihelden in Zottegem!


Stad Zottegem is als pilootgemeente ingestapt in het project groeihelden van LOGO gezondplus. LOGO wilde een project rond gezond opvoeden en opgroeien uitwerken, een doelstelling die perfect aansluit bij de doelen die het Huis van het Kind heeft vooropgesteld in de meerjarenplanning.
 
Vanuit het project worden instrumenten aangereikt die via de lokale besturen gezinnen met kinderen bereiken. Een van de onderdelen is een lokale geocacheroute. Tijdens de schattenzoektocht/geocache gaan gezinnen via GPS coördinaten op zoek naar QR codes. Via deze codes kom je op informatie, opdrachtjes, spelletjes waarbij gezinnen in aanraking komen met de gezondheidsthema’s: beweging, voeding, geestelijke gezondheid, gezondheid en milieu, vaccinaties, preventieve mondzorg.
 
Deze informatie laat de gezinnen toe om de groeiheldenquiz in te vullen. Voor kleinere kinderen werd een zoektocht met foto’s ontwikkeld op hetzelfde parcours. Als je de verschillende locaties hebt bezocht en alle antwoorden van de groeiheldenquiz correct hebt ingevuld, kan je een leuke gadget ophalen bij Huis van het Kind Zottegem. Ook via de Groeihelden Facebookpagina is een leuke prijs te winnen.

Op www.zottegem.be/groeihelden kan je de groeiheldenquiz downloaden, samen met de coördinaten van de QR-codes. Ook de gpx-file van de wandeling kan je daar vinden. De formulieren voor de groeiheldenquiz liggen ook ter beschikking bij diverse stedelijke diensten. De wandeling is een 5-tal km lang en vertrekt in Velzeke.
 
Groeiheldentocht foto web