Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Op wandel langs Zottegemse trage wegen tijdens 20ste editie van Dag van de Trage Weg

19 okt 2022

Op wandel langs Zottegemse trage wegen tijdens 20ste editie van Dag van de Trage Weg


Al 20 jaar zetten steden en gemeenten hun trage wegen in de kijker. Tijdens de jaarlijkse dag van de trage weg nodigt het stadsbestuur haar inwoners uit om massaal de wandelschoenen aan te trekken en de Zottegemse trage wegen te (her)ontdekken.

Trage wegen zijn paden en wegen voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer: kerkwegen, jaagpaden of doorsteekjes. De voorbije jaren maakte Stad Zottegem, in samenwerking met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, verschillende trage wegen opnieuw toegankelijk. Tijdens de Dag van de Trage Weg wordt heel Vlaanderen aangespoord om de trage wegen in hun buurt te (her)ontdekken. Deze 20ste jubileumeditie is de ideale gelegenheid voor de Zottegemnaren om op pad te gaan in eigen streek.

Zottegem en wandelen gaan hand in hand. Denk maar aan de maandelijkse wandeltochten van wandelclub Egmont waaraan telkens duizenden wandelaars deelnemen. Stad Zottegem zet dagelijks een equipe van groenarbeiders in om deze wandelpaden te maaien en te onderhouden. Ook de burger kan zijn steentje bijdragen. Sinds kort zijn we immers gestart met een actie waarbij we langs verschillende trage wegen een pancarte met een QR-code plaatsen. Door die te scannen kom je op het meldingsformulier van de stad. Stel je op een trage weg een sluikstort, zwerfvuil, een modderige plek of eender welk euvel vast, dan kan je dit dan onmiddellijk melden.

In de toekomst komen er ook rust- en picknickbanken aan diverse wandelwegen die vaak gebruikt worden voor recreatieve verplaatsingen. We hopen op die manier bij te dragen tot het verder aantrekkelijk maken en comfortabel houden van onze trage wegen.