Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Op bezoek bij Babbelonië Zottegem

25 nov 2023

Op bezoek bij Babbelonië Zottegem


Op vrijdagochtend kwamen minister Matthias Diependaele en burgemeester Evelien De Both langs tijdens een sessie van Babbelonië. Elke maandagavond en vrijdagochtend gaan Nederlandstaligen en anderstaligen er met elkaar in gesprek. Zo leren ze niet alleen nieuwe stadsgenoten kennen maar gaan ze ook op een actieve manier aan de slag met Nederlands. Alle info over Babbelonië via zottegem.be/babbelonië.

Babbelonië draait rond oefenkansen Nederlands en elkaar ontmoeten. Elke maandagavond en vrijdagochtend kunnen bezoekers een praatje slaan met elkaar en elkaar zo beter leren kennen. “De diversiteit in onze groep maakt het voor alle bezoekers super interessant”, steekt begeleidster Emilia Vanden Meersch van wal. “Alle leeftijden, achtergronden, landen van oorsprong en moedertalen zijn aanwezig in de groep. Tijdens Babbelonië merk ik dat heel veel drempels verdwijnen en iedereen echt contact maakt met elkaar. Vooroordelen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Babbelonië is helemaal gratis en een open initiatief waarbij iedereen kan komen hoe vaak en wanneer hij/zij wil, en dat werkt”

Leermoment

Dat we zo een mooi project in onze stad kunnen uitbouwen is geweldig”, zegt burgemeester Evelien De Both. “Minister Diependaele en ikzelf kwamen terecht in een groep van bijna 50 enthousiaste deelnemers. Een grote groep, en toch hangen alle deelnemers enorm aan elkaar. Ze komen niet alleen samen om Nederlands te leren, maar ontmoeten er echt hun vrienden. Na een korte voorstelling van alle deelnemers gingen we meteen aan de slag met een oefening. Zoveel verschillende culturen, talen en personen bij elkaar, zorgen voor een geweldige groepsdynamiek. Door Nederlands te leren, wordt het zoveel eenvoudiger om elkaar te ontmoeten in onze stad!”

Deelnemen aan Babbelonië

Babbelonië Zottegem vindt elke maandagavond van 19 tot 21 uur plaats en elke vrijdagvoormiddag van 9 tot 11 uur. Beide groepen vinden plaats in het Lokaal Dienstencentrum Egmont in de Deinsbekestraat 23. Alle sessies zijn gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven! Alle info via zottegem.be/babbelonië.

persfoto-babbelonië-zottegem-2-7SE5Z1
persfoto-babbelonië-zottegem-1-I4uKf2
persfoto-babbelonië-zottegem-4-8uubJ3