Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Oost-Vlaamse Wijntoer 2021: ook in Zottegem!

25 aug 2021

Oost-Vlaamse Wijntoer 2021: ook in Zottegem!


Op zondag 29 augustus vindt de Oost-Vlaamse Wijntoer plaats, een uniek evenement waarbij wijnboeren hun deuren openen om mensen kennis te laten maken met de lokale wijnbouw, het vinificatieproces en de wijn natuurlijk! Ook in Zottegem geven Wijndomein De 3 Fonteinen en Wijndomein Carrijn die dag een gratis rondleiding en leggen ze uit hoe het productieproces verloopt. 

Dat Zottegem een lange biertraditie heeft, is algemeen gekend, maar dat de Zottegemse grond ook heerlijke wijnen kan voortbrengen, blijft nog te vaak onderbelicht. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om op 29 augustus een bezoek te brengen aan onze Zottegemse wijndomeinen. Kom meer te weten over de lokale wijnen en leer het verhaal van onze wijnbouwers Luc Goessens en Willy Carrijn kennen. Je krijgt bovendien de kans om de theorie in de praktijk te brengen, dus vergeet vooral niet te proeven!

Al meer dan tien jaar steken Luc Goessens (Wijndomein De 3 Fonteinen) en Willy Carrijn (Wijndomein Carrijn) hun passie en energie in de creatie van kwalitatieve lokale wijnen. Willy zette in 2012 zeshonderd stokken in de tuin achter zijn woonhuis in Sint-Marie-Oudenhove. Hij plantte er Johanniter, Regent, Sauvignon gird, Viognier en Chardonnay. Later werden er nog eens 400 stokken bijgezet. Langs de Wurmendries ligt het Zottegemse deel van Wijndomein De 3 fonteinen van Luc, met een 1100-tal wijnstokken met zowel de witte druiven Johanniter, Helios en Muscaris, als de rode druiven Regent en Pinotin. Wat beide gepassioneerde wijnbouwers verenigt, is hun continu streven naar kwaliteit als hoogste prioriteit, de grootste zorg en een strenge selectie bij de manuele pluk.

Vanuit de Provincie Oost-Vlaanderen werd trouwens een lokale fietsroute van 45 km uitgestippeld in onze streek met, naast de twee Zottegemse wijndomeinen, ook een stop bij Wijndomein Wetterberghe in Ophasselt, Landgoed Dorrebeek in Michelbeke en Wijngoed ‘t Varent in Horebeke.

De Oost-Vlaamse Wijntoer is een organisatie van EROV (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen) en de Provincie Oost-Vlaanderen i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen. Alle info kan je vinden op www.lekkeroostvlaams.be/wijntoer. Deelname is gratis en kan zonder inschrijven.