Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Ontdek jouw geluk tijdens de jeugdboekenmaand in de bib

23 feb 2023

Ontdek jouw geluk tijdens de jeugdboekenmaand in de bib


Maart is traditioneel jeugdboekenmaand. Tijdens deze maand zetten scholen, bibliotheken en boekenwinkels kinder- en jeugdboeken in de kijker. Ook de bibliotheek staat de komende weken garant voor heel wat leesplezier. Het thema van de jeugdboekenmaand is dit jaar geluk. De bib maakt dus graag van de gelegenheid gebruik om geluk te verspreiden in Zottegem én kinderen en jongeren aan het lezen te krijgen. Alle info op zottegem.be/jeugdboekenmaand.

De jeugdboekenmaand is het uitgelezen moment om kinderen en jongeren het plezier van lezen te laten (her)ontdekken. De hele maand maart worden de leukste kinder- en jeugdboeken in de kijker gezet, en dat elk jaar in een ander thema. Dit jaar is het thema geluk. De bib heeft een leuk activiteitenprogramma uitgewerkt en rolt dat samen met de scholen uit. Op die manier maken we kinderen warm om naar de bib te komen en wakkeren we hun leesplezier aan. Kom deze maand dus zeker eens langs in de bib en vaar mee op een stroom vol spannende, grappige en avontuurlijke verhalen.


Geluksactiviteiten

De bibliotheek maakte een boekje boordevol weetjes, spelletjes en opdrachten in thema. Dat kunnen kinderen zelf komen ophalen in de bib. Op 8 maart is iedereen van 14 tot 16 uur welkom voor de geluksnamiddag. Dan wordt er geknutseld en kunnen kinderen hun talenten ontdekken bij een kindertalentenfluisteraar. Volwassenen die graag met het talent van hun kinderen aan de slag gaan, kunnen op donderdag 9 maart de lezing ‘Ik kies voor mijn talent’ van Luk Dewulf bijwonen in het Arjaantheater in Geraardsbergen. De hele maand lang is iedereen ook welkom in de bib om samen duizend kraanvogels te vouwen, want dat brengt geluk!

Tot slot kunnen kinderen zelf ook een beetje geluk verspreiden dankzij de gelukskaartjes die ze via de bib of de school krijgen. Daarop schrijven ze een boodschap voor iemand die ze geluk willen wensen. We roepen de scholen op om massaal aan het knutselen te slaan en hun kaartjes uit te delen aan een vriendje, een ouder, oma, opa, buurvrouw, de directeur… Of hang ze op aan fietsen van pendelaars aan het station, geef ze af aan de bewoners van een woonzorgcentrum of geef ze aan willekeurige personen die je op straat tegenkomt. Zo verspreiden we samen geluk!


Praktisch

De jeugdboekenmaand loopt van 1 tot 31 maart. Kinderen en jongeren kunnen de hele maand lang in de bib terecht voor de beste boekentips en geweldige knutselnamiddagen. Op het programma staan kraanvogels vouwen, zwerfstenen schilderen, gelukskaartjes pimpen, talenten uitwisselen en een zoekopdracht.

De geluksnamiddag is op woensdag 8 maart van 14 tot 16 uur in de bibliotheek van Zottegem.

Op donderdag 9 maart geeft Luk Dewulf een lezing ‘Ik kies voor mijn talent’ in het Arjaantheater in Geraardsbergen.