Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Ondergrondse parking Oud College gratis tijdens kerstshopping weekends

15 dec 2023

Ondergrondse parking Oud College gratis tijdens kerstshopping weekends


Wie de komende weekends cadeautjes jaagt in centrum Zottegem, kan daar uitgebreid de tijd voor nemen. Ter gelegenheid van de kerstshopping weekends in december, maakt het stadsbestuur de ondergrondse parking Oud College gratis voor bezoekers. Alle info over de parking op zottegem.be/parkeren.

December is traditioneel de maand waarin veel cadeautjes worden gekocht. De handelaars in het centrum van Zottegem zetten daarom hun deuren de komende drie weekends ook op zondag wagenwijd open. De ondergrondse parking Oud College is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de weekends van 16, 17, 23, 24 30 en 31 december.

De kerstperiode is een drukke periode voor iedereen. Cadeautjes shoppen, last-minute inkopen doen… we kennen het allemaal. Een makkelijke parkeerplaats is dan geen overbodige luxe. Door de kerstchalets in het straatbeeld verliezen we tijdelijk enkele parkeerplaatsen in het centrum. Daarom besloot het stadsbestuur om de ondergrondse parking Oud College, met in- en uitrit in de Neerhofstraat, gratis te maken tijdens de kerstshopping weekends. Zo is iedereen zeker van een plaatsje. De ondergrondse parking heeft 100 plaatsen, oplaadpunten voor elektrische wagens en komt via de trap of lift rechtstreeks uit op de Heldenlaan! Eenvoudiger kan haast niet. Mensen die de parking nog niet goed kennen of die last hebben van parkeerstress hoeven niets te vrezen: bekijk op voorhand even de video die we maakten in de parking. Je zal zien dat het een eenvoudige, moderne en efficiënte parking is! En bezoekers van buiten Zottegem vinden nu ook makkelijk hun weg naar de parking dankzij de parkeergeleidingsborden die we begin deze maand plaatsten.

De ondergrondse parking gratis maken is tevens onze manier om de handelaars en horeca te ondersteunen. We zorgen er immers voor dat hun klanten een aangename winkelervaring hebben, waarbij ze zich geen zorgen moeten maken over het al dan niet verlopen van hun parkeerticketje of eventuele boetes. Zonder zorgen zalig winkelen tijdens de kerstshopping weekends, daar gaan we voor!

 

Praktisch

De kerstshopping weekends in Zottegem vinden plaats op 16 & 17 december, 23 & 24 december en 30 & 31 december. Op die dagen parkeer je gratis in de ondergrondse parking Oud College.

Op andere dagen betaal je in de parking 0.70 euro/uur, en nooit meer dan 4 euro per dag.

Er zijn ook enkele abonnementsformules beschikbaar:

·        Maandabonnement: 60 euro

·        Jaarabonnement: 660 euro

·        Jaarabonnement kantooruren: 462 euro

·        Jaarabonnement nachturen: 240 euro

Alle info over parkeren in Zottegem, inclusief de video over de parking Oud College, zijn terug te vinden op zottegem.be/parkeren.