Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  NMBS-parking tijdelijk niet toegankelijk door werken

28 nov 2022

NMBS-parking tijdelijk niet toegankelijk door werken


Vanaf donderdag 1 december voert de NMBS werken uit aan de stationsparking. Omdat de parking in functie van deze werken volledig afgesloten wordt, zal parkeren er tijdelijk niet mogelijk zijn. De werken duren maximaal twee weken. Pendelaars kunnen intussen hun wagen kwijt op de gratis pendelparking in de Deinsbekestraat.

Vanaf 1 maart 2023 maakt de NMBS de stationsparking betalend. Ter voorbereiding hiervan voert de NMBS vanaf donderdag 1 december werken uit aan de parking, waardoor de parking maximaal twee weken niet toegankelijk is voor pendelaars. Zij kunnen intussen hun wagen kwijt op de gratis pendelparking in de Deinsbekestraat. Na de werken kan er nog tot 1 maart gratis geparkeerd worden op de NMBS-parking. Daarna schakelt de NMBS om naar een betalend systeem.

Helaas luiden deze werken de laatste maanden van de gratis NMBS-parking in. Het stadsbestuur heeft zich lange tijd verzet tegen een betalende pendelparking. Zodra duidelijk werd dat dit toch ingevoerd zou worden, hebben we als stad maatregelen genomen. Zo kunnen pendelaars hun wagen kwijt op de twee gratis pendelparkings in de Deinsbekestraat. Naast de gratis pendelparking die zich daar reeds bevond, werd recent een bijkomend deel van de OCMW-parking gratis gemaakt. Tijdens de werken de komende twee weken kan iedereen daar dus zijn of haar wagen al kwijt.

Het uitbreiden van de gratis pendelparking aan het OCMW was niet alleen cruciaal voor de pendelaars, het is ook een erg belangrijk gegeven in het vermijden van parkeeroverlast in Bevegem. Om te voorkomen dat pendelaars vanaf maart toch hun toevlucht zouden nemen tot Bevegem, voeren we daar nog een bijkomende maatregel in: zodra de NMBS-parking betalend wordt, wordt Bevegem een blauwe zone. Met deze ingrepen bieden we een passende oplossing voor pendelaars én buurtbewoners.

Meer info over het Zottegemse parkeerbeleid vind je hier