Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Nieuwe bezoekregeling voor WZC Egmont

7 mei 2021

Nieuwe bezoekregeling voor WZC Egmont


Op zaterdag 8 mei starten de eerste versoepelingen voor de horeca sector en ouderenzorg. Dat is heugelijk nieuws, ook voor het Woonzorgcentrum Egmont dat vanaf morgen een nieuwe, versoepelde bezoekregeling kan toepassen. Vanaf dan is iedereen terug welkom voor bezoek, weliswaar nog steeds volgens een aantal strikte richtlijnen want voorzichtigheid en waakzaamheid blijven immers belangrijk. 
 
We zijn bijzonder verheugd om na een lange, moeilijke periode de deuren van ons WZC Egmont terug voorzichtig te openen. Wagenwijd open zetten, dat kan nog niet, de coronacrisis is immers nog niet voorbij. We volgen uiteraard zoals steeds de nationale veiligheidsmaatregelen dus bewoners en hun familieleden kunnen met een gerust hart genieten van een iets ‘normaler’ bezoek. 
 
Concreet is vanaf 8 mei bezoek mogelijk op de woning, en dat elke dag van 11 tot 19 uur, voor maximum twee personen van dezelfde bubbel die onder hetzelfde dak wonen. Bezoek binnen is enkel toegestaan voor 18+ bezoekers, maar jongeren die hun grootouders willen bezoeken verwelkomen we graag buiten. Ook de cafetaria heropent, maar wel enkel voor bewoners en hun bezoek (niet voor externen) en volgens de richtlijnen die ook voor horeca toegepast worden (bv bediening aan tafel, tafel per bubbel, …).
 
Om de veiligheid en het welzijn van onze bewoners, medewerkers en andere bezoekers te garanderen, werden de GAST principes uitgewerkt. Die staan voor Gezond, want je komt niet op bezoek als je ziek bent, Aanmelden en Afstand houden, Spreek indien je contact had met iemand die besmet is, en Toepassen van correcte hygiëne en mondmasker regels.
 
Familieleden van bewoners zijn reeds op de hoogte gebracht van de nieuwe bezoekregeling. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om de regels te respecteren, de veiligheid blijft altijd onze prioriteit. We kijken er met z’n allen enorm naar uit om terug meer bezoek te mogen ontvangen en wensen onze bewoners en hun familie veel fijne en warme bezoekmomenten!
 
Vragen over de nieuwe bezoekregeling? Dan kan je steeds terecht bij het onthaal op het nummer 09 364 56 00 of via email naar wzcegmont@ocmw.zottegem.be.