Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Mobiliteitsplan Zottegem: denk je mee?

5 okt 2021

Mobiliteitsplan Zottegem: denk je mee?


Stad Zottegem is bezig met de vernieuwing van het mobiliteitsplan. De opmaak van dat plan bevindt zich momenteel in de tweede fase, de planopbouw. Als onderdeel van deze fase vond vorige week een interactieve workshop plaats en werd er gewerkt rond de verkeerscirculatie in Zottegem. Wie dat wenst, kan ook online zijn suggesties en ideeën omtrent dit thema delen op het digitaal inspraakplatform via www.zottegem.be/mobiliteitsplan.
 
In de planopbouw fase van het nieuw mobiliteitsplan wordt werk gemaakt van de ontwikkeling van een visie, en hierbij wordt de Zottegemnaar actief betrokken. In een eerste workshop eind vorig jaar zijn de knelpunten en kansen in kaart gebracht. Een van de grootste knelpunten die naar voren kwam, is de verkeerscirculatie in Zottegem. Vorige week tijdens de tweede workshop werd daar dieper op ingegaan. Een aantal mogelijks scenario’s werden voorgesteld en aanwezigen konden hun ideeën hoe de verkeerscirculatie aan te pakken naar voren brengen.

Wie niet kon aanwezig zijn, maar graag voorstellen en suggesties wil meegeven, kan dat nog tot woensdag 13 oktober via www.zottegem.be/mobiliteitsplan. Ook de presentatie van de workshop, en meer info bij elk van de voorgestelde scenario’s om de verkeerscirculatie aan te pakken, zijn daar terug te vinden. Het platform is voor iedereen toegankelijk, wie een reactie wil plaatsen dient zich wel eerst te registreren.

Alle output van zowel de workshop als het online platform wordt door het studiebureau meegenomen in de verdere opmaak van het plan. In de laatste fase wordt dan een beleidsplan opgemaakt dat aangeeft wat de visie is van de stad Zottegem op vlak van mobiliteit, en welke acties daaraan worden gekoppeld. In de loop van 2022 zal het uiteindelijke resultaat – een nieuw en actueel mobiliteitsplan – voorgesteld worden tijdens een infomarkt.