Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Met de gids op stap: programma 2021-2022

1 okt 2021

Met de gids op stap: programma 2021-2022


Zin om Zottegem beter te leren kennen? Ga dan zeker eens met één van de stadsgidsen op stap. Met een gids leer je altijd iets bij, ontdek je bekende én minder bekende plekjes en kom je zaken te weten waar je mond soms letterlijk van open valt. Elke tweede zondag van de maand kan je deelnemen aan een originele wandeling doorheen het stadscentrum en de deelgemeenten.
 

Programma 2021-2022

"Na de geslaagde zomerwandelingen, zijn we aan de slag gegaan voor een boeiend programma voor dit najaar en het voorjaar van 2022. Er is voor elk wat wils: een wandeling doorheen de ongerepte natuur in ‘Sente Guerens’, op ontdekking naar Art Déco in Zottegem, bezoek aan historische pareltjes, en een tocht langs de vele elementen uit ons verleden als textielstad. Je komt ook te weten hoe Zottegem de eerste wereldoorlog beleefde, wat de Romeinen eigenlijk deden in Velzeke en hoe Jan de Lichte opgroeide,” zegt stadsgids Danny De Looze.
 
Het volledig programma kan je nalezen op www.zottegem.be/metdegidsopstap.
 
De gegidste wandelingen gaan door op de tweede zondag van de maand, telkens met maximaal 25 deelnemers. Inschrijven kan via de Dienst Toerisme: telefonisch op 09 364 64 64 of via toerisme@zottegem.be, tot ten laatste de vrijdag voordien. Deelname bedraagt 5 euro per persoon, ter plaatse te betalen aan de gids voor aanvang van de wandeling. Gratis voor kinderen onder de 15 jaar.