Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Werken fietspaden langs de Rijkestraat (N454) Strijpen

12 sep 2022

Werken fietspaden langs de Rijkestraat (N454) Strijpen


Wat en waarom? 

De aannemer vervangt de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de Rijkestraat (N454) vanaf het kruispunt van de Slijpstraat door het centrum Strijpen tot aan de Pastoriestraat. De fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag en worden comfortabeler over een zone van anderhalve kilometer. Waar mogelijk worden de fietspaden ook breder.

Timing en impact?

De werken starten op woensdag 14 september en duren een anderhalve maand. We werken afwisselend links en rechts van de gewestweg. Tijdens de eerste fase (2-3 weken) werken we op de rijrichting Zwalm. In de tweede fase (2-3 weken) wordt er gewerkt op de rijrichting Zottegem. De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.

Hoe rijdt het verkeer?

  • Fietsers rijden om via de Bostmolenstraat, de Slijpstraat, Molenhoek, de Krommestraat , Traveins, Meileveld en de Pastoriestraat, of omgekeerd.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem kan steeds langs de werfzone blijven passeren. Het verkeer richting Zwalm rijdt om via de Beugelstraat, de Provinciebaan (N46), de Noordlaan (N415) en de Zuidlaan (N416) in Zwalm.
  • Ook het openbaar vervoer volgt deze omleidingen. Alle info op de www.delijn.be of aan de haltes zelf.

Alle info over de werken