Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Maaltijdbedeling OCMW Zottegem gebeurt voortaan elektrisch

8 jun 2023

Maaltijdbedeling OCMW Zottegem gebeurt voortaan elektrisch


Zottegem gaat voluit voor duurzame mobiliteit. Ook voor de maaltijdbedeling van het OCMW wordt gekozen voor de mobiliteitskeuze van de toekomst. De maaltijden worden nu door drie nieuwe elektrische wagens tot bij de Zottegemnaar thuis gebracht.

De maaltijdbedeling van het OCMW is een belangrijke hulp voor veel Zottegemnaren. Het zorgt ervoor dat ouderen of zieken zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Veel alleenstaanden ontzien hun vaak de moeite om een maaltijd te bereiden, nochtans is een gezonde maaltijd van groot belang. Meer dan 120 Zottegemnaren doen een beroep op onze maaltijdbedeling, nog eens 150 warme maaltijden worden naar scholen gebracht door medewerkers uit de keuken van het wzc Egmont. Een warm initiatief dat we vanaf nu ook verduurzamen door elektrische wagens.

Elektrisch rijden is de toekomst

Het is duidelijk, elektrisch rijden is echt de toekomst. Ook als stad en OCMW willen we onze wagens verduurzamen en dus schakelen we geleidelijk over naar een elektrisch wagenpark. Op die manier verminderen we ook onze CO2-uitstoot, wat een van de belangrijkste doelstellingen is uit ons klimaatplan. Deze beslissing komt er niet alleen, we werken volop aan nog andere duurzame maatregelen. Momenteel onderzoeken we of de OCMW-site uitgerust kan worden met zonnepanelen. Zo bouwen we samen aan een positieve impact op het klimaat.