Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Leerkrachten in de bloemetjes

6 okt 2022

Leerkrachten in de bloemetjes


Elk jaar op 5 oktober wordt traditioneel ‘Dag van de Leerkracht’ gevierd. Ook voor leerkrachten in de Zottegemse scholen ging de dag niet ongemerkt voorbij. Het stadsbestuur bedankte hen persoonlijk voor hun dagdagelijkse inzet met een goedgevulde snoeppot.

Het Zottegemse lerarenkorps bestaat uit heel wat enthousiaste en gepassioneerde leerkrachten. Verspreid over 26 scholen zetten zij zich dag in dag uit in voor leerlingen in het lager, middelbaar, hoger, volwassen- en kunstonderwijs. Dat hun inspanningen en enthousiasme niet ongemerkt voorbij gaan, bewijst het stadsbestuur met de snoeppottenactie. Ter gelegenheid van Dag van de Leerkracht ontving elke school een lekkere attentie.

Het Zottegemse scholenlandschap is heel uitgebreid en divers. Naast verschillende takken in kleuter-, lager en middelbaar onderwijs, kunnen we ook hoger, volwassen- en kunstonderwijs aanbieden. Iets waar we terecht trots op zijn, maar wat onmogelijk zou zijn zonder de dagdagelijkse inzet van het Zottegemse lerarenkorps. Leerkrachten hebben zich de laatste jaren en maanden ook erg flexibel moeten tonen: niet alleen stelde de coronacrisis hen al voor heel wat uitdagingen, ook de steeds groter wordende klassen en het kleiner aantal leerkrachten vragen de nodige weerbaarheid en aanpassingsvermogen. Met een snoeppot als blijk van onze appreciatie willen we hen dan ook hartelijk bedanken voor al het werk dat ze verzetten.