Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kunstendag voor Kinderen in Zottegem

16 nov 2023

Kunstendag voor Kinderen in Zottegem


De Kunstendag voor Kinderen op 19 november nodigt kinderen tot 12 jaar uit voor een onvergetelijke namiddag. Op het programma staan verschillende artistieke en culturele activiteiten in het thema van Vlaanderens beste topstukken. Het volledige programma is te vinden via zottegem.be/kunstendagvoorkinderen.

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. De stadsdiensten sloegen de handen in elkaar om een gevarieerd en creatief programma samen te stellen. Het thema van dit jaar werd topstukken, want ons land telt heel wat kunstwerken van onschatbare waarde. Op zondag 19 november zijn alle Zottegemse kinderen welkom om zelf topstukken te creëren. Tijdens een heuse Topstukken-tour komen ze langs verschillende Zottegemse pareltjes en worden ze uitgedaagd om zelf creatief aan de slag te gaan.


Topstukken-tour

Bezoekers wandelen van 13 tot 17 uur tijdens de gratis Topstukken-tour langs vijf prominente locaties. Het Oud Stadhuis op de Markt, de koepel en het standbeeld op de Markt, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, de kapel van de Stedelijke Academie voor Muziek Woord Dans en CC Zoetegem. “Op elke locatie ontdek je wel iets nieuws! Zo kom je bijvoorbeeld terecht in een tableau vivant en breng je het Egmontschilderij tot leven. Ook verschillende audioverhalen dompelen de bezoekers onder in een magische wereld!”, vult schepen De Roover aan.


Voorstellingen CC Zoetegem

In het Cultureel Centrum staan twee geweldige voorstellingen gepland. De allerkleinsten genieten er van een visueel elektronisch muziekconcert tijdens vierkantROND! De voorstelling vindt plaats om 10.30 en 11.30 uur. Kinderen vanaf 7 jaar worden dan weer uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Mohanad tijdens Sinbad, geïnspireerd door Duizend-en-een-nacht. De voorstelling vindt plaats om 13.30 en 15.30 uur, nadien zijn de kinderen welkom voor een feestje waar ze samen tekenen, dansen en cadeautjes maken!


Praktische info

Met de Kunstendag voor Kinderen laten we kinderen op een laagdrempelige manier proeven van kunst en creativiteit. Daarom is de Topstukken-tour ook helemaal gratis en zonder reservatie. Enkel voor de voorstellingen van het CC Zoetegem vragen we om op voorhand tickets te kopen. De tickets en het volledige parcours van de Topstukken-tour ontdek je via zottegem.be/kunstendagvoorkinderen.