Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kunstendag voor Kinderen

17 nov 2022

Kunstendag voor Kinderen


De derde zondag van november strijkt in Vlaanderen de Kunstendagvoor Kinderen neer. En ook in Zottegem wordt zondag 20 november een dag om methet hele gezin nieuwe dingen te leren kennen. Verspreid over verschillendelocaties in Zottegem genieten kinderen van een ontdekkingstocht volkunstbeleving. Het volledige programma vind jeop Zottegem.be/kunstendag.

Het thema van de elfde editie isnatuur en natuurtalenten. Dit jaar werd een programma uitgestippeldwaar kinderen proeven van een echt kunstfeest. Bibliotheek Zottegem, CCZoetegem, het Centrum voor Streekgeschiedenis en de Stedelijke Academie voorBeeldende Kunst zorgen samen voor een gevarieerd programma met theater,verhalen, een talentenfluisteraar, workshops, een wandelzoektocht …

 

Programma

Doorlopendvan 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers in het Stadhuis op de Markt bijhet Centrum voor Streekgeschiedenis, in de SABK of in het CC een plannetjeophalen voor een leuke wandelzoektocht. De echte speurneuzen gaan opontdekking in Zottegem met een fotozoektocht vol raadsels en vragen.

In deStedelijke Academie voor Beeldende Kunst worden takjes en papier omgetoverd totgekke takfiguurtjes. Aan de Foyer ontpopt zich een echt pannenkoekenfeestje.Een talentenfluisteraar wacht er in haar caravan om samen met dekinderen op zoek te gaan naar hun talenten. De allerkleinsten (vanaf 2,5 jaar)genieten van een knotsgekke theatervoorstelling in CC Zoetegem. Eenijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis betoveren bezoekersmet hartverwarmende liedjes.

De samenwerking met alle diensten zorgt voor eengevarieerd programma voor jong en ouder. De Kunstendag is een geweldige dag omkinderen te laten proeven van kunst in de brede zin. De laatste jaren werd heteens te meer duidelijk hoeveel voldoening kinderen krijgen uit een creatievebezigheid. Ik hoop dat we op 20 november massaal samen genieten met deze jonge,creatieve natuurtalenten!

Enkel voor de theatervoorstellingen dient opvoorhand ingeschreven te worden. Alle info en inschrijven viaZottegem.be/kunstendag.

ik schrijf me in