Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kunst in de Bib

16 sep 2021

Kunst in de Bib


Nog tot 30 oktober stelt Arnold Hilderson een 15-tal werken tentoon in de bibliotheek van Zottegem. De tentoonstelling "gevonden/verbonden” kan je bezoeken in de kunstkamer en de stille leesruimte, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
 
Misschien heb je in de bib al enkele werken van Arnold Hilderson gezien. Ze hangen er al sinds kort voor de coronacrisis, maar door de beperkende maatregelen in de bibliotheek zijn er een aantal even achter de schermen verdwenen. Nu de stille leesruimte weer voor iedereen toegankelijk is, zijn we blij dat we ook de werken van Arnold terug de aandacht kunnen geven die ze verdienen.

Arnold Hilderson (°1946) is een Brugse kunstenaar die in zijn werken op zoek gaat naar dialogen en contrasten tussen verschillende disciplines. Hij gooit nooit iets weg. Materialen (stukjes stof, leder, metaal, …) die hij in zijn woning vindt, verbindt en verbindt hij tot de puzzel past. In zijn collages vind je onverwachte combinaties, vertrekkend vanuit een wit papier en rechthoekige vlakken. Hij gaat op zoek naar boeiende en harmonieuze relaties en creëert composities die de leegte niet schuwen.
 
Op het leesterras van de bib kan je al sinds 2017 een tweeluik van de hand van Zottegems kunstenaar Klaas Van der Linden bezichtigen. Nu is hij ook de bibliotheek binnen getrokken. Op de muur achter de hoofdbalie schilderde hij een kleurrijk werk dat doet wegdromen over de verbeeldingskracht van literatuur.

Guido de Vos, huiscurator van de bibliotheek, stelt ook zelf een werk tentoon. Zijn "ode aan het gevleugelde woord” staat in het leescafé, in prachtige dialoog met de boeken eromheen.

Meer info over kunst in de bibliotheek vind je op Zottegem.bibliotheek.be/tentoonstellingen.
 
v.l.n.r.: bibliothecaresse Sarah Vanroye, kunstenaar Arnold Hilderson en curator Guido De Vos.

 Op de foto v.l.n.r.: bibliothecaresse Sarah Vanroye, kunstenaarArnold Hilderson en curator Guido De Vos.