Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kom op en wandel in Zottegem brengt 1722 euro op in de strijd tegen kanker

4 nov 2022

Kom op en wandel in Zottegem brengt 1722 euro op in de strijd tegen kanker


Kom op en wandel in Zottegem, de Zottegemse actie voor Kom op tegen Kanker, brengt 1722,70 euro op. De cheque met het volledige bedrag werd overhandigd in aanwezigheid van het populaire TikTok-duo CEMI, meter en peter van de actie.

1722,70 euro, zoveel stapte Zottegem de voorbije dagen bij elkaar. Van 20 oktober tot en met 1 november wandelden Zottegemnaren en scholen de 13,5 km lange route in en rond Zottegem. Onderweg werd geld gestort ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Peter en meter van de actie waren Céline Dept en Michiel Callebaut, beter bekend als het populaire TikTok-duo CEMI. Zij riepen op om te wandelen én waren de verrassingsact op de scholenwandeling op 28 oktober. Deelnemende klassen gingen massaal op de foto met hun online helden en bezorgden hen een onvergetelijke dag.

Burgemeester Evelien De Both, schepen van sociale zaken Jenne De Potter, meter en peter CEMI en de organiserende sportdienst mochten de cheque met het ingezamelde bedrag overhandigen aan Kom op tegen Kanker en aan Annelies Ribbens, leerkracht op het Sint-Barbaracollege en zelf herstellend van kanker.

We zijn blij dat we dit bedrag hebben ingezameld voor Kom op tegen Kanker. Met elke euro die we inzetten voor onderzoek, sensibilisering en zorg, is iemand geholpen. We appreciëren enorm dat Annelies, als herstellend kankerpatiënte, de cheque mee in ontvangst nam en zo een gezicht geeft aan het doel van onze actie.

Ik wil ook Céline en Michiel bedanken voor hun peter- en meterschap van de actie. Hun enthousiasme heeft bijgedragen aan het succes van de wandeling, wat zeker te merken was tijdens de scholenwandeling. Ook de scholen verdienen een woord van dank, alle leerkrachten en kinderen hebben letterlijk hun beste beentje voorgezet. Tot slot ook een welgemeende dankjewel aan iedereen die gewandeld en gestort heeft: we hebben laten zien dat de Zottegemnaar het hart op de juiste plaats heeft.