Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kom op en wandel in Zottegem

11 okt 2022

Kom op en wandel in Zottegem


Van 20 oktober tot 1 november kan iedereen de actie ‘Kom op en wandel in Zottegem’ steunen door een 13,5 km lange route te wandelen en onderweg geld te storten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Meter en peter van de Zottegemse actie zijn Céline Dept en Michiel Callebaut, beter bekend als het populaire TikTok-duo CEMI. 

Zottegem toont zich deze herfst van zijn meest solidaire kant. Met de actie ‘Kom op en wandel in Zottegem’ wordt geld ingezameld voor Kom op tegen Kanker. Vanaf 20 oktober, tevens de Dag tegen Kanker, kunnen alle Zottegemnaren deelnemen aan de wandeling in en rond Zottegem. Op de route van de 13,5 kilometer lange tocht door de Vlaamse Ardennen liggen onder meer de Bevegemse Vijvers, de kerk van Godveerdegem en de Stedelijke Basisschool De Smidse in Erwetegem. Op deze drie startpunten vinden wandelaars alle info die ze nodig hebben om nog tijdens hun tocht geld kunnen storten.

Dat de wandeling voor iedereen bedoeld is, bewijst de scholenwandeling op 28 oktober. Dan geven de Zottegemse scholen het goede voorbeeld en wandelen de leerlingen samen het volledige parcours. De scholen voorzien per leerling een kleine bijdrage, een mooie invulling van hun traditionele herfstwandeling. Op donderdag 3 november wordt de cheque met het volledige ingezamelde bedrag overhandigd in bijzijn van meter en peter Céline en Michiel.

We hopen dat de Zottegemnaar massaal meewandelt tegen kanker. Kanker belangt iedereen aan, iedereen kent wel iemand die al getroffen werd door deze zware ziekte. Daarom blijven acties zoals deze belangrijk. Niet alleen zamelen we zo geld in voor onderzoek, sensibilisering en zorg, maar vestigen we ook nog eens de aandacht op de wijdverspreide problematiek.

Ik hoop van harte dat Zottegem zich van zijn meest solidaire kant laat zien en massaal gaat wandelen tegen kanker. Ik doe dan ook een warme oproep aan iedereen, jong, oud, sportief of niet sportief, om de wandelschoenen aan te trekken en een kleine bijdrage te doen. Alle beetjes helpen om de strijd tegen kanker verder te zetten. We zijn dan ook erg blij dat twee enthousiaste figuren als Céline en Michiel mee hun schouders zetten onder de actie.

Praktisch

De actie Kom op en wandel in Zottegem loopt van 20 oktober tot 1 november. De scholenwandeling gaat door op vrijdag 28 oktober. Ter plaatse geven wegwijzers de volledige route aan. Aan de Bevegemse Vijvers, de kerk van Godveerdegem en de Stedelijke Basisschool De Smidse in Erwetegem zijn borden te vinden waarop je alle informatie vindt om een vrijblijvende bijdrage te storten. Je kan de Zottegemse actie voor Kom op tegen Kanker ook steunen op het rekeningnummer BE53 0910 1243 7853.


download de route