Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kerstmarkt Zottegem komt terug in aangepast concept

17 okt 2023

Kerstmarkt Zottegem komt terug in aangepast concept


Vier weekends kerstbar in december en grote kerstmarkt op 16 en 17 december

De temperatuur zakt, de kerstdagen komen stilaan in het vizier. Ook dit jaar wordt het centrum ondergedompeld in de kerstsfeer. Van 8 tot 31 december staat de kerstbar op de markt. In het weekend van 16 en 17 december bereikt de kerstsfeer een hoogtepunt: dan vindt ‘Kerstmarkt Zottegem’ plaats, met chalets op de Markt en de Heldenlaan. Inschrijven als standhouder kan vanaf woensdag 18 oktober via zottegem.be/kerstmarkt.

Na de laatste editie waarbij alles gecentraliseerd werd op de markt, hebben we alle deelnemende standhouders bevraagd. Daaruit bleek dat het merendeel van de verenigingen de voorkeur geeft aan één ruim kerstmarktweekend, hetgeen de uitstraling en de beleving ten goede zou komen. Daarnaast waarderen we de inspanningen van de groep standhouders die voor sfeer zorgen in de tent op de markt. We kiezen met dit concept voor een combinatie van beiden: 16 en 17 december wordt het weekend van ‘Kerstmarkt Zottegem’, waarbij de Heldenlaan opnieuw deel wordt van de kerstmarkt.

Naast het uitgebreide kerstmarktweekend op 16 en 17 december, waarbij 30 chalets de Markt en de Heldenlaan sieren, opent de overdekte kerstbar al vanaf 8 december de deuren: een trouwe groep standhouders zal een feestelijk programma samenstellen voor jong en oud, en dit telkens op vrijdag, zaterdag en zondag in een open tent. We hebben ook de bezorgdheden van de buurtbewoners meegenomen in het aangepast concept. Op vrijdag en zaterdag geven we ruimte tot 00u30, maar op zondag sluit de kerstbar zijn deuren om 23 uur.

Inschrijven vanaf 18 oktober

Inschrijven als standhouder voor de kerstmarkt kan vanaf woensdag 18 oktober om 8u via zottegem.be/kerstmarkt. Het reglement is terug te vinden op zottegem.be/kerstmarktreglement.

Zowel geïnteresseerde standhouders voor de doorlopende kerstbar op de Markt als standhouders voor het grote kerstmarktweekend op 16 en 17 december schrijven zich op deze manier in. Bij de doorlopende kerstbar krijgen standhouders van vorig jaar voorrang op eventuele nieuwe geïnteresseerden.