Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kerstbaar luidt start Zottegemse eindejaarsperiode in

8 dec 2023

Kerstbaar luidt start Zottegemse eindejaarsperiode in


De winterse feestdagen kruipen stilaan dichterbij. Vrijdagavond 8 december opent de Kerstbaar: het startschot van een gezellige winter in de Egmontstad. Tot en met 30 december is iedereen welkom op de Kerstbaar om de wintersfeer op te snuiven. Op 16 en 17 december volgt de apotheose met een grote Kerstmarkt. Vanaf 17 december gooien de handelaars ook op zondag hun deuren open voor de kerstshopping. Alle info over de kerstperiode vind je op zottegem.be/kerstmarkt.

De magie van de winterse feestdagen is stilaan voelbaar. “Met de opening van de “Kerstbaar” op vrijdagavond 8 december, geven we het startschot van de gezelligste tijd van het jaar in onze Egmontstad,” kondigt burgemeester Evelien De Both aan. “De komende weken nodigen we iedereen uit om te genieten van kerstshopping, een bezoekje aan de kerstman of een moment van verpozing aan een van de sfeervolle chalets van de Kerstbaar of op de sfeervolle kerstmarkt.”

Kerstbaar en kerstmarkt

Van 8 tot en met 30 december verwelkomen de standhouders van de Kerstbaar alle meerwaardezoekers voor een hapje en een drankje: op vrijdagavond, zaterdag en zondag belooft het een mix van gezelligheid, swingende optredens en ambiance te worden.
“Vrijdag en zondag hebben de standhouders enkele verrassende optredens geprogrammeerd: meer info vind je terug op de Facebook- en Instagrampagina Kerstbaar,” weet schepen van citymarketing Brecht Cassiman. “Op zaterdagavond is het podium voorbehouden voor beloftevolle DJ’s. En dankzij het feestcomité zakt de Kerstman per koets af naar zijn tijdelijk verblijf in het Oude Stadhuis op de Markt: daar kunnen de kleinsten hem in levenden lijve ontmoeten op zaterdag 16 en 23 december, telkens van 15.30 en 17 uur.”

In het weekend van 16-17 december staat de grote kerstmarkt op het programma (telkens vanaf 15 uur): dan krijgt de Kerstbaar het gezelschap van kerstchalets op de Heldenlaan, zowel met spijs en drank in het aanbod als met originele cadeautips, en zelfs een kleine winterkermis voor de kleinsten.

Gratis ondergronds parkeren tijdens kerstshopping

Als je jouw cadeautje niet via de Kerstman kan bemachtigen, staan onze Zottegemse handelaars met open armen klaar om je te ontvangen tijdens de kerstshopping: op zondag 17, 24 en 31 december vind je zonder twijfel het gepaste cadeautje voor al jouw geliefden! Op zondag 17 december zijn de handelaars open van 14u tot 17u, op 24 en 31 december van 10u tot 16u. “In de weekends van 16-17, 23-24 en 30-31 december is de ondergrondse parking in de Neerhofstraat gratis toegankelijk ter gelegenheid van de kerstshopping weekends”, geeft burgemeester Evelien De Both nog mee. “Het wordt ook uitkijken naar het kerstconcert van onze muziekacademie op zaterdag 23 december, op de overdekte markt.”

Feest op de zorgcampus

Voor wie maar echt geen genoeg krijgt van de fonkelende magie: ook in het lokaal dienstencentrum, het woonzorgcentrum en het dagverzorgingscentrum staan er kerstmarkten op de planning. Het dvc bijt de spits af en verwelkomt iedereen op 15 december. Van 15 tot 20 uur genieten we van een warm kerstfeest in de zaal van het lokaal dienstencentrum. Om 16 uur zorgt het kerstkoor voor de muzikale noot. Het wzc is op 18 december aan de beurt, waarna het ldc op 19 december vanaf 14 uur een laatste keer de kerstsfeer naar de Deinsbekesite brengt.

“Net als vorig jaar sluiten we de eindejaarsperiode af met een feestelijke nieuwjaarsdrink op de Markt. Ik nodig alle Zottegemnaren van harte uit om 2023 uit te zwaaien en te klinken op 2024 op zondag 7 januari om 14 uur. Breng je eigen glas mee, wij zorgen voor de bubbels!” besluit burgmeester De Both.

Praktisch

De kerstbaar vindt de hele maand december plaats op vrijdag, zaterdag en zondag.
Op vrijdag van 17 tot 0.30 uur.
Op zaterdag van 15 tot 0.30 uur.
Op zondag van 15 tot 23 uur.