Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kermis in augustus gaat door: oproep aan horeca

8 jul 2021

Kermis in augustus gaat door: oproep aan horeca


De federale overheid activeerde eind juni een volgende stap in het Zomerplan waarbij terug meer activiteiten en evenementen mogelijk zijn, waaronder ook kermissen. Op basis van de laatste richtlijnen, en na overleg binnen de Veiligheidscel, heeft het stadsbestuur van Zottegem beslist dat de Augustuskermis 2021 kan doorgaan. Deze zal plaatsvinden van zaterdag 14 augustus tem dinsdag 17 augustus in de centrumstraten van Zottegem.
 
Ook de wielerwedstrijd "Egmont Cycling race” op kermis dinsdag 17 augustus gaat door. Meer info op www.egmontcyclingrace.be.

Al is het dan nog niet helemaal zoals het vroeger was, we zijn bijzonder verheugd dat de Augustuskermis dit jaar wel kan plaatsvinden. Na een jaar gemis, kijken we daar met z’n allen hard naar uit! Uiteraard volgen we zoals steeds de federale richtlijnen. We zijn volop bezig met de voorbereidingen zodat we de kermis veilig kunnen organiseren. We rekenen hiervoor op ieders medewerking.

Ook voor de horecazaken in het centrum is dit goed nieuws maar ook hen wordt gevraagd om de nodige voorbereidingen te treffen. Er mogen evenementen en optredens georganiseerd worden tijdens de kermis, maar die dienen wel op voorhand aangevraagd te worden. Dat kan tot uiterlijk woensdag 21 juli. Alle horecazaken in het centrum krijgen hierover een email of brief met meer informatie over de aanvraag.

Alle geldende maatregelen voor horeca en evenementen zullen ook van toepassing zijn tijdens de kermis. Concreet betekent dit, momenteel: verplicht sluitingsuur om 1.00 uur ’s nachts, respecteren van de afstandsregels, zitplaatsen binnen en buiten, en met maximum 8 personen aan een tafel.

Het traditionele vuurwerk tijdens de kermis zal er dit jaar niet bij zijn. Het is vuurwerk lokt elk jaar weer een hele grote groep mensen naar het Egmontpark, het is er dan altijd op de koppen lopen. Dat moeten we dit jaar vermijden, vandaar dat de Veiligheidscel besliste om het vuurwerk uitzonderlijk niet te laten doorgaan.

Alle maatregelen zijn uiteraard onder voorbehoud van beslissingen van het federaal Overlegcomité, en hangen af van een gunstige of nadelige evolutie van de coronacijfers. We volgen van dichtbij op, zodat we snel kunnen bijsturen indien nodig. We raden ook organisatoren aan om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het stadsbestuur doet alvast al het mogelijke om er een veilige, gezellige en sfeervolle kermis van maken!” besluit burgemeester De Potter.
 
Voor meer info over de geldende maatregelen voor horeca en evenementen, kunnen organisatoren terecht op www.info-coronavirus.be/nl/protocollen. Meer info over de maatregelen in Zottegem, de kermis en het aanvraagformulier zijn beschikbaar op Zottegem.be/Corona.