Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Joris Caekebeke: vijfvoudig medaillewinnaar Special Olympics

28 jun 2022

Joris Caekebeke: vijfvoudig medaillewinnaar Special Olympics


Zottegem is een olympisch kampioen rijker. Joris Caekebeke wist op de internationale Special Olympics in Malta twee medailles te bemachtigen. Twee weken later won hij nog eens drie medailles op de nationale Special Olympics in Louvain-la-Neuve. Joris blonk uit in verschillende disciplines: kogelstoten, verspringen, 4x100 estafette en 100m lopen.

Joris is enorm fier op zijn prestaties en terecht! Ook het stadsbestuur is bijzonder trots op onze Zottegemse meervoudig olympisch kampioen. Zo een topprestatie verdient het om op een gepaste wijze te vieren en Joris werd samen met zijn ouders uitgenodigd in de Lichtstraat van het Administratief Centrum Sanitary voor een huldiging. Nogmaals een dikke proficiat van het voltallig college! We wensen Joris veel succes in zijn verdere carrière en zijn er zeker van dat hij nog veel medailles in de wacht zal slepen.


Joris Caekebeke is enorm sportief en nam afgelopen maand deel aan de Special Olympics in zowel Malta als Louvain-la-Neuve in verschillende disciplines:

Op de Europese editie (de Special Olympics Invitational Games in Malta van 13 mei tot 18 mei) behaalde Joris de gouden medaille voor de discipline ‘kogelstoten 4kg’ met een worp van 10m12. Hij won ook een bronzen medaille voor de ‘4x10m estafette’ en haalde een mooie 6de plaats bij de ‘100m lopen’.

Op de nationale editie (de Special Olympics Belgium National Games in Louvain-la-Neuve van 25 mei tot 28 mei) won hij maar liefst drie medailles: goud in de discipline ‘verspringen’ met een sprong van 4m14, zilver bij de ‘100m lopen’ met een toptijd van 13’46’’ en brons voor de discipline ‘kogelstoten 4kg’ met een worp van 10m28.

Joris speelt als sportieve duizendpoot ook voetbal bij de G-ploeg van KSV Sottegem. Daarnaast is Joris ook trots lid van de Special Red Devils in Tubeke, waar hij keeper is bij niveau twee en een indrukwekkend aantal ballen uit de goal houdt.